Har du fået skadedyr i studieboligen?

21. jun 2021

Den helt store forskel er, at en halsbåndsmus ikke er en rotte. Den kan ligne en rotte rigtig meget, fordi den er stor af en mus at være, og når folk er vant til at mus, der er små og næsten lidt søde, så ligner halsbåndsmusen til forveksling en halvstor rotteunge. En fuldvoksen rotte er dog som udgangspunkt dobbelt så stor som en halsbåndsrotte. Rottens hale er derudover også varierende i størrelsen - tykkest ved bagdelen. Halsbåndsmusens hale er ens i tykkelse fra start til slut. Derudover hedder halsbåndsmusen jo ikke det for sjov, den hedder halsbånd, fordi den ofte har et mørkt bånd på pelsen mellem forbenene.

 

Begge er skadedyr, der er dårlige for din bolig

På trods af at der er forskel på de to dyr, så deler de alligevel det fællestræk, at de begge to er skadedyr. Derfor er det også vigtigt, at begge bliver fjernet med det samme, hvis du finder dem i dit hjem, og det er lige meget, om det er en halsbåndsmus eller en rotte. De kan nemlig både være sundhedsskadelige at have rendende. Derudover er der også risiko for, at de laver skade på dit hjem ved eksempelvis at gnave vigtige installationer i stykker. Der er dog én forskel, som du skal være opmærksom på, hvis du finder ud af, at du har besøg af en rotte. Så skal du nemlig huske at informere kommunen også. Det skal du ikke, hvis det blot er en halsbåndsmus.

 

Skadedyr skal fjernes hurtigst muligt

Hvis man bor til leje i studiebolig eller lejlighed, så kan man ånde lettet op, for regningen til skadedyrsbekæmpelsen kommer oftest ikke til at hænge på lejer. Det gør regningen kun, hvis lejer har været direkte årsag til, at skadedyrene er kommet i præcis dén lejlighed. Derfor er det også rigtig vigtigt at huske at holde sin lejlighed ren, for det kan i mange tilfælde forhindre skadedyr i at opsøge lejligheder, der er rene.