Møbelguide til din stue

07. feb 2017

Stuen er ofte lejlighedens centrale rum og optager de fleste kvadratmeter i mange lejligheder. Derfor er det netop her, hvor du ofte har mulighed for og plads til at indrette, som du vil. Det er en god ide, at begrænse antallet af møbler og rod i rummet. ”Keep it simple” – du har faktisk kun brug for 6 møbler i din indretning.

 

De seks møbler er:

 1. Sofa
 2. Sofabord
 3. Reol
 4. Lampe
 5. Vægudsmykning
 6. Tæppe

 

 1. Sofaen som samlingspunkt

Det mest centrale møbel i stuen er din sofa. Derfor bliver den naturligt en vigtig del af indretningen. Bor du i en lille lejlighed, er det en god ide at vælge en sofa, som ikke er for voldsom. Vælg gerne en sofa, som har tynde ben og undgå sofaer uden luft til gulvet. Undgå desuden at stille din sofa helt op ad væggen, da det kan få stuen til at virke mindre. Det giver din stue et lettere udtryk at rykke sofaen blot 10 cm ud.

 

 1. Det multifunktionelle sofabord

Vælg et sofabord, der passer til dine behov. Bordet må gerne skille sig ud, men vælg en funktionel løsning. Bor du i en lille lejlighed, kan du vælge et bord, der har plads til opbevaring (fx i dobbeltlag). Hvis du spiser, læser eller skriver opgave ved sofabordet, så skal det også imødekomme de behov og måske være lidt større. Du kan desuden med fordel undersøge, om du kan købe dit sofabord second-hand. Det kan give et cool supplement til din sofa, hvis den er ny, og du får gerne lidt mere for pengene.

 

 1. Praktisk og personlig reol

Bøger, billeder og andet design kan du fylde på reolen eller hylden. Det er en god måde at tilføje personlighed og stil til din indretning. Din stue skal nemlig være både hyggelig, flot og funktionel, og det er desuden en skam at gemme disse ting væk. Køb (eller byg) en reol, som passer til de øvrige møbler og sørg for at lave plads til aflægning.

 

 1. Rummet forstørres med en lampe

Belysning er en fed måde at indrette din stue på. Der findes mange fede designs, som ikke blot er funktionelle, men også flotte. Giver det mening i din indretning, bør du undgå nedadrettede lamper, da det får rummet til at se mindre ud.

 

 1. Udsmyk væggen og sæt dit præg

At hænge billeder, kunst eller lignende kan give din stue liv og personlighed. Det er en vigtig del af indretningen og kan skabe det udtryk, som du ønsker. Det er i sandhed her, at du kan få lov at vælge en løsning, som passer til dig. Mulighederne er uendelig, så overvej om du vil have plakater, grafiske billeder, personlige fotografier, vægdekorationer eller andet. Bor du i en lille lejlighed bør du hænge din vægudsmykning højt. På den måde skaber du ekstra højde i rummet.

 

 1. Saml stuen med et tæppe

Et tæppe kan binde rummet sammen og skabe en hyggeligere stemning. Der findes mange fede løsninger og kan supplere din stil på mange måder. Gå efter et farverigt og udtryksfuldt tæppe, som du også har råd til at skifte ud. På den måde kan du sætte dit personlige præg på tidens tendenser.

 

Giv den gas med farverne

Stuen skal fyldes med din personlige stil. Det skal være et rum, hvor det er rart at spise, slappe af, studere og meget andet. Indretningen kan være meget succesfuld med ganske få møbler, så giv den gas med farver og udfordr dig selv. Undgå helt hvide møbler i hele rummet, men vælg løsninger med mere udtryk. Hvis pladsen tillader det, er det altid fedt med stueplanter – stil dem på gulvet, i vindueskarmen eller på reolen.

God fornøjelse med indretningen!