Din festivalguide 2018

23. maj 2018

Danske festivaler – en guide for 2018

Sommer i Danmark betyder festival, og uanset din musiksmag eller dine festivalpræferencer er der noget for dig. Skal du afsted med din faste festivalklike, eller skulle du måske udnytte muligheden for at tage af sted med dine nye studiekammerater og lære dem endnu bedre at kende? I denne oversigt fokuserer vi på stemninger i højere grad end line-up, og vi har listet de største, danske festivaler og sat dem op efter dato. Vi håber, du kan bruge dette som en rettesnor for, hvordan du skal prioritere dine penge, og hvilke(n) festivalbillet(ter) du skal købe.

 

Distortion, 30. maj-3. juni

De fleste forbinder Distortion med én stor, københavnsk gadefest, og det er i og for sig helt rigtigt. I disse dage introduceres man til nye kunstnere og strømninger primært inden for den elektroniske musik, og man kan nyde festlighederne fra hele 12-15 scener. Her er store dele af København din festivalplads, og vil du helst bare spille ølbowling i campingområdet, er dette sandsynligvis ikke festivalen for dig.

 

Northside, 7.-9. juni

Fra den ene ende af landet til den anden her vi her den aarhusianske festival, Northside. I 2010 startede den som en engangsfestival, og i år strækker den sig over tre dage. Festivalen foregår på grænsen mellem Aarhus C og forstaden Åbyhøj, og festivalområdet er lille og hyggeligt. Northside er festivalen for dig, som gerne vil hjem og sove om natten og give den fuld gas foran scenen eller i de mange mad- og drikkeboder om dagen/aftenen.

 

Copenhell, 21.-23. juni

Denne festival skiller sig for alvor ud på musikfronten, og er du til rock og metal, er Copenhell stensikkert festivalen for dig. Kunstnerne er en god blanding af gamle klassikere og nye ansigter, og der er både plads til headbanging, øl og afslapning.

 

Tinderbox, 28.-30. juni

I en skov ved Odense på Fyn finder Tinderbox sted, og med plads til 30.000 glade gæster er der lagt op til en god fest. Line-up'et spænder bredt, og der er både noget for Mads Lander-, Alanis Morisette- og Dizzy Mizz Lizzy-fansene. Festivalen har ikke mange år på bagen, men de har allerede fået en solid plads på kortet over danske festivaler.

 

Roskilde, 30. juni-7. juli

Festivalen over alle danske festivaler – Roskilde. Hvert år møder omkring 100.000 festivalgæster op til en hel uge fyldt med fest og farver, toneangivende musik og kæmpe koncertoplevelser. For langt de fleste af Roskildes gæster er dagene på campingområderne ligeså betydningsfulde som koncertoplevelserne, og blandingen af unikke koncerter og ølbonger i forteltet er kendetegnende for Roskilde.

 

Copenhagen Jazz Festival, 6.-15. juli

Fra den ene yderlighed til den anden har vi her Copenhagen Jazz Festival, der som navnet antyder, centrerer sig om jazz. Her er der ingen mudrede festivalområder, ingen varme telte beskidte badeog toiletfaciliterer. Her får du tværtimod mulighed for at se København i et helt nyt lys og høre en masse jazz på denne festival, som har kørt lige siden 1979.

 

Smukfest, 8.-12. august

Vi slutter oversigten af med landets smukkeste festival, Smukfest. Med den grønne bøgeskov som festivalens bagtæppe bliver det ikke smukkere, og her får du en perfekt blanding af hygge, god stemning, et overskueligt campingområder og populærmusik fra hitlisterne, som vi alle kender og elsker. Her får du den koplette festivalstemning, som indebærer morgenshots, ølbowlingturneringer og god musik.