Spar penge - mal selv

11. nov 2020

Som studerende er der ikke mange penge tilovers, når huslejen, el, forsikringer og diverse andre udgifter er betalt. Derfor er der god grund til at spare penge på projekter i lejligheden, som du selv kan klare. Du kan f.eks. spare penge ved selv at male vægge, enten i forbindelse med en flytning, eller blot fordi væggene trænger til nyt liv, i stedet for at hyre en professionel maler. Maling af vægge kan tilmed være et sjovt og hyggeligt indendørs projekt på en kold og våd regnvejrsdag. Før du kaster dig ud i gør-det-selv maling er der nogle råd, som du med fordel kan tage til dig. 

 

Fem gode råd til gør-det-selv maling

1. Vælg malerudstyr og maling af god kvalitet. Jo bedre kvalitet desto bedre resultat opnås. 


2. Inden du påbegynder malerarbejde er det vigtigt at beskytte gulv og fodlister mod pletter fra malingen. Gulv og fodlister kan beskyttes med farvestænk og -sprøjt, og gulvet dækkes til med afdækningspap eller -plast. Ligeledes skal møbler og diverse ting enten fjernes fra rummes eller dækkes til med plast.

3. Dernæst skal du sørge for at væggene er glatte og jævne. Derfor skal små huller, revner og ujævnheder spartles. Herefter skal de spartlede overflader slibes, og slibestøvet skal fjernes.

4. Start med at male langs kanter, hjørner og lister med en pensel. Her kan malertape bruges til at beskytte mod maling. Herefter glattes malingen ud med en malerrulle. Dernæst skal resten af væggen males med en malerrulle.


5. Når du dypper malerrullen i malerbakken, skal du lade rullen suge rigeligt med maling uden, at det dog kommer til at dryppe. Du opnår det bedste resultat ved at male med rullen oppe fra loftet og ned mod gulvet.Orker du bestemt ikke selv at male? 

Har du ikke tid, lyst eller overskud til at kaste dig ud i et gør-det-selv projekt, kan du altid få en professionel maler til at udføre opgaven. På den måde er du også sikker på, at få et flot og holdbart resultat. Derfor kan det være en god investering af bruge lidt ekstra penge til at få en professionel maler til det.