Hav fokus på den gode mad

20. feb 2019

Få aftensmaden til at fungere

Som studerende kan det godt være svært at få aftensmaden til at spille. SU-budgettet rækker måske ikke lige så langt, og det kan være, at man kun skal lave mad til sig selv. Det kan derfor være let lige at tage den nemme løsning, som enten er en rugbrødsmad eller måske en mere usund løsning. Det er dog vigtigt at få nærende og god mad som studerende, så man har en sund hverdag fuld af overskud, men hvor man også har  tid til at slappe af. Så uanset om man skal lave mad til sig selv eller sammen med andre, er der gode råd til at få en sund, lækker og nem aftensmad. Her præsenteres fire råd, den studerende kan bruge til at gøre hverdagen lidt nemmere.

 

En måltidskasse til enhver smag

En nem mulighed, som byder på nærende og lækker mad, er en måltidskasse. Det er den nemmeste mulighed, da det bliver bragt lige til døren, så den studerende ikke skal gøre andet end at bringe den ind over dørtærsklen. Findmaaltidskasse er den studerendes mulighed for at få lækker og nem aftensmad. Aarstiderne var de første i Danmark til at levere måltidskasser. Det har udviklet sig, og i dag er der mange udbydere af måltidskasser. Det øgede udbud er til gavn for de studerende, da der er flere at vælge imellem. Derfor er der lige den måltidskasse, man ønsker sig. Er man til vegetarisk mad, eller vil man have økologisk, så vælger man bare den måltidskasse, hvor ens behov bliver opfyldt. Kassen kan også passe til ens vaner, så hvis man ved, at man spiser mere eller mindre end gennemsnittet, vælger man blot efter de behov og vaner, man har. Mennesker er forskellige, derfor er der også mange forskellige måltidskasser at vælge imellem. Og så fås det hele til en god pris.

 

Skab overblik med en madplan

En anden, men meget simpel måde, at skabe overblik over sin hverdag på, så man er sikret god og nærende aftensmad, er med en madplan. Hvis man bare sætter sig ned et kvarter i slutningen af ugen og kigger fremad, så kan man sagtens nå at lave en god og velfungerende madplan. Her kan man skrive ugedagene ned, hvad man gerne vil have at spise og eventuelt også, hvor man skal købe ind. På den måde kan man lave et samlet indkøb, så man sparer tid i løbet af ugen. Og når man gør det, kan man også prioritere at lave lækker og nærende mad. Overblikket bliver derfor skabt og bevaret i løbet af ugen, og det kan eventuelt også skabe overskud i en ellers hektisk hverdag.

 

Lav mad sammen med vennerne

Vi er sociale af natur. Det er også en god ide at udnytte i vores madlavning. Vi er glade, når vi er sammen med andre mennesker, derfor er det oplagt at samle noget godt og lækkert som aftensmaden og noget hyggeligt og rart, som ens venner repræsenterer. At lave mad sammen med andre giver en glæde, hvilket mad også gør. Derfor er det en god kombination, der skaber en aften, man ser frem til. Både på grund af god mad og gode venner. Det er også nemmere at lave bedre mad, når man er flere, da man er flere om at lave maden, men måske er man også flere om at betale maden.

 

Husk at få god mad – også i hverdagen

Aftenen er ofte et tidspunkt på dagen, man ser frem til. Hverdagen som studerende kan være stressende og hård, da man både skal have styr på læsning, vasketøj, læsegruppemøder og mange andre ting. Aftensmaden er derfor vigtig at huske – også selvom man har travlt. Det er her, man lader op efter en lang dag, og derfor skal man også give sig selv den lækre gode at få god aftensmad. Det vil også give overskud på den lange bane, når man føler at man kan lade op og blive klar til den efterfølgende dag. Derudover giver overskud i køkkenet også en følelse af at kunne udfordre sig selv i madlavningen. Det hele kræver et godt overblik fra starten af, men så kommer resten af ugen af sig selv.