Brug en sprogskole og bliv en haj til dansk

04. mar 2020

Er det svært at lære dansk?

Har du testet din udenlandske studiekammerat i en omgang ”rød grød med fløde”? Så er du bestemt ikke alene. Det danske sprog bliver ofte skudt i skoen, at det er svært at lære, og det er sjovt at høre forsøget på tunge-twisteren. Det viser sig også, at det er noget om snakken – det er svært at lære det danske sprog.

 

I forbindelse med at tillære sig sprog, er man som udgangspunkt interesseret i to ting; forståelse og udtale. Det er særligt på sidstnævnte område, at dansk udfordrer. Førende eksperter peger nemlig på den krævende fonetik i det danske sprog – altså den danske sproglyd – som en årsag. Det viser sig nemlig, at dansk har minimum 20 forskellige vokallyde!

 

Det er disse vokallyde, der gør os i stand til at skelne mellem ord som ’sort’ og ’sårt’. Til sammenligning har både det tyske og engelske sprog 14 vokallyde, hvorimod spansk blot har fem. At lære dansk er udfordrende i sig selv, og man kan derfor med fordel vælge en sprogskole, som har forståelse og erfaring med at undervise i bl.a. de krævende vokallyde.

 

Skal danskundervisning foregå i et klasselokale?

Én ting er helt sikkert, når det kommer til at skulle lære et nyt sprog – man må give sig selv de bedste muligheder for at have succes med sin læring. Der findes en lang række forskellige tilbud inden for danskundervisning til udlændinge, der består af både online undervisning og klasseundervisning. Det er vigtigt, at man afklarer med sig selv hvilken undervisningstype, som er bedst for netop en selv.

 

Det kan anbefales at bruge en sprogskole, der tilbyder danskundervisning overalt i København. Hos Speak School of Danish har man mulighed for at kombinere online danskundervisning med klasseundervisning i dansk efter eget ønske og behov. Lær dansk online OG i klasselokalet – du kan sammensætte din egen undervisning!

 

Hvor lang tid tager det at lære dansk?

Man skal som udgangspunkt afslutte sin danskundervisning efter 3,5 år, hvis man er selvforsørger – det kan dog sagtens gøres endnu hurtigere!

 

Undervisningsforløbet består af tre dele, hvor den sidste afsluttes med studieprøven. Typisk vil forløbet kræve undervisning en eller to gange om ugen. Hvis man deltager i online undervisning, aftales tidspunkterne typisk med underviseren selv – så får man den fulde fleksibilitet, når det kommer til at lære dansk. 

 

 

 

Virksomhed: Speak School of Danish