Sådan vælger du bank

13. jan 2017

Grunden til, du finder dig selv i færd med at læse det her indlæg er formentligt, at du hele dit liv har haft samme bank som mor og far. Nu står du og skal til at flytte hjemmefra, og du bliver tvunget til at svare på spørgsmål, du aldrig har skullet tænke på før. F.eks. hvilken bank der passer til dig. Kan du f.eks. svare på, hvorfor du indtil nu har haft samme bank som mor og far? Dit svar er nok, at du har din bank, fordi din mor og far har valgt den for dig og aldrig har skænket bankvalget de store tanker. Men den bedste bank for dine forældre er ikke altid den bedste bank for dig.

Derfor er det en god idé at undersøge, hvilken bank der passer bedst til dig. Lyder ord som bankrente, gebyrer, indlånsrente og forbrugslån som latinske betegnelser for ingenting i dine ører, så læs med her og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger bank.

 

5 ting du skal have i mente, når du vælger bank

Den bedste måde at finde den bank, der passer dig er at vurdere, hvad du leder efter i en bank og finde den bank, der bedst passer til dine behov. Overordnet set er der fem ting, du skal have in mente, når du leder efter en ny bank.

 

  • Pris
  • Kundeservice
  • Tilgængelighed (filialer)
  • Teknologiske niveau
  • Renter

 

Prisen omhandler prisen på bankens forskellige produkter. Som studerende er billige produkter ved en bank ofte meget vigtigt.

Kundeservice for du gider ikke have en bank, der tager dig useriøst, bare fordi du er ung.

Tilgængeligheden af banken kan også være vigtig for dig. Har banken mange filialer(afdelinger) eller få? Og hvad betyder det for dig?

Det teknologiske niveau er også ofte vigtigt for unge. Har banken Mobilbank? Er netbanken overskuelig at bruge? Er sikkerheden god?

Renter er uhyre vigtige. Du ønsker ikke at betale store og uretfærdige renter på dit lån.

 

Hvis du undersøger de her ting og vælger bank ud fra de parametre, så kan det være, du kan komme med et mere fyldestgørende svar til spørgsmålet: Hvorfor har du lige netop den bank, du har?

 

Staten er den billigste bank

Husk nu, at hvis du står i en situation, hvor du mangler penge til bøger til næste semester, eller en skiferie med uni, som du ikke kan undvære, så kan ingen bank matche prisen på det forbrugslån, staten kan forsyne dig med i form af SU-lån(omtales nærmere i art. 16). Med den billigste rente pr. år og muligheden for først at betale tilbage på lånet efter endt studie, er staten din billigste bank, når det gælder lån.