Gode råd til at flytte hjemmefra ved studiestart

09. apr 2020

Dette indhold er sponsoreret.

Vi nærmer os sommer, og det betyder at mange starter på et nyt studie. I den forbindelse skal rigtig mange forlade reden og flytte hjemmefra. Dertil medfølger en stor bunke ting og overvejelser, der kan være lidt uoverskuelige. Derfor får du her et overblik over det, du skal huske, når du for første gang skal stå på egne ben.

 

Find det rette hjem

Det første du skal tænke på, når du skal flytte, er selvfølgelig dit nye hjem. Der er nemlig mange måde at bo på, og derfor også mange beslutninger, der skal træffes. Vil du bo alene eller sammen med andre? Vil du bo i lejlighed eller i en studiebolig? Skal det være i centrum eller lidt længere væk? Der kan være fordele og ulemper ved det hele.

Det er altså en god ide at planlægge dette og starte boligsøgningen i god tid. Afhængigt af byen du flytter til, kan der være mange om buddet, og derfor er det bedst at være så hurtigt ude som muligt.  

 

Alt det kedelige

Når du flytter hjemmefra, medfølger der en hel masse praktiske ting, der skal ordnes. Det kan være kedeligt, men er nødvendigt. Her er en liste over ting, du skal have styr på:

  • Først og fremmest skal du melde din flytning fra den gamle adresse til den nye på borger.dk. Det skal du gøre senest fem dage efter din flytning.
  • Sørg også for at ændre adresse, hvis du har nogle faste abonnementer.
  • Dernæst skal du have en indboforsikring i tilfælde af indbrud.
  • Endelig kan du lave et budget for at holde styr på dine faste udgifter – og ikke mindst styr på, hvor mange penge du har til studielivets spas og løjer.

 

Studielivets goder og depotrum til opbevaring

Som udeboende studerende er der færre penge til rådighed. Derfor er det ofte muligt at få rabat på forskellige ting. Det er en god ide at udnytte disse. Du kan også med fordel udforske byens genbrugsbutikker, da der ofte er meget godt at finde til en billig pris.

En sidste ting, der skal overvejes i forhold til at flytte hjemmefra, er pladsen til dine ting. Du kan få brug for et depotrum, hvor du kan have nogle af dine ting. Har du ikke plads til alle dine ting i din nye lejlighed? Så kan du leje et depotrum med gode muligheder for opbevaring.