Aarhus' bedste pizzaer

02. jul 2019

Skrevet af Camilla Struck

Når du er på udkig efter en pizza – enten til tømmermændene eller til familiehyggen – er der masser af Aarhusianske pizzeriaer at vælge imellem. Det er i hvert fald ikke, fordi man mangler steder at tage hen. Problemet er bare, at når der er så mange gode steder, kan det være svært at vælge et sted. Erfaringen siger mig, at der er stor forskel på pizza, og nogle gange man bare have en klassisk pizza med masser af ost og pepperoni – andre gange vil man gerne have en lidt mere luksusversion, hvor man kan få udfordret sine pizzavaner. Læs med her og find ud af, hvor du skal spise din næste pizza i det Aarhusianske bybillede.

 

En ægte italiener

I Åbyhøj ligger Delizioso, hvor man får klassiske italienske pizzaer. Pizzaerne er langt fra normale eller af nogen standard kvalitet – tværtimod. Nicola Cipullo, som er ejeren af Delizioso, er selv italiener, hvilket i høj grad afspejler sig i hans pizzaer og restaurantens andre retter. Han har sågar importeret en pizzaovn fra Italien til at lave sine pizzaer i. Det er tydeligt at smage på pizzaen, at den er lavet i en ægte italiensk pizzaovn, der opvarmes af brænde.

 

En Københavnsk klassiker i Aarhus

For nyligt fik Mejlgade en ny nabo – Madklubbens pizza joint: Frankies. Frankies i Aarhus er et pizzasted, hvor der er plads til at sidde flere timer ad gangen. Frankies tilbyder deres gæster at vælge en all-you-can-eat-løsning, hvor man kan spise alt den pizza, man kan og har lyst til på 1,5 time til en fast pris på 350 kr. Her er der drinks og vin inkluderet. Dette indkapsler Frankies meget godt: et festligt, hipt sted, hvor der er plads til at drikke cocktails og mange glas vin. Stemningen sikres ofte med høj, god musik og en venlig betjening.

 

Pizza, hvor der ikke er sparet på fyldet

Hos Mackie’s Pizza med beliggenhed på Skt. Clemens Torv 9 får du en pizza, der er meget anderledes, fordi de er amerikansk inspirerede. Pizzaerne har derfor en sprød bund, masser af fyld og er mindre i diameteren end f.eks. italienske pizzaer. Det betyder dog ikke, at du går sulten fra bordet. En pizza er mere end rigeligt og mætter virkelig godt.

 

Mulighed for pizza til dessert

Hos Gorm's i Jægergårdsgade serverer de utroligt lækre og sprøde pizzaer. Servicen er altid i top, hvilket gør, at stedet ofte har mange siddende gæster. Har du lyst til en dessertpizza, serverer Gorm’s byens bedste. Pizzabunden er smurt med Nutella, hvor både banan, skumfiduser og hasselnødder er en del af pizzaens karakter. Gorm’s er ’berømt og berygtede’ for deres dessertpizza, der lidt skiller vandene hos gæster. Men har du en sød tand, så er dessertpizzaen med garanti noget for dig. Deres andre pizzaer er med sikkerhed også oplevelsen værd. Prøv f.eks. deres pizza med lufttørret skinke, jordskokker og mozzarella, som er inspireret af Smilets By.