Start på STX i Viborg

04. apr 2018

Valget af uddannelsessted er et svært valg at skulle tage stilling til. Hvis du bor i Midtjylland, eller især tæt på Viborg, så kan Viborg Gymnasium og HF være det rigtige valg for dig. Hvis du er fast besluttet på at tage din almene studentereksamen på STX, så tilbyder Viborg Gymnasium og HF en bred vifte af studieretninger alt efter dine interesser. Men hvad skal man egentlig tage stilling til, inden man skal tage de spæde skridt fra folke- eller efterskolen og over på en videregående uddannelse som STX?

 

Her følger et par gode råd til, hvad du kan gøre dig af overvejelser inden studiestart.

 

#1 Er STX nu det rette valg for mig?

Først og fremmest er det utrolig vigtigt at mærke efter, om undervisningsformerne og fagene på gymnasiet tiltaler dig. Der kan herske en konsensus om, at man udelukkende beskæftiger sig med boglige fag på STX. Dette er sandt. I hvert fald hvis du målrettet går efter ’tungere’ fag såsom samfundsfag, historie eller oldtidskundskab.

Sandheden er dog, at de fleste gymnasieelever har stor glæde af at udfolde deres talenter i kreative fag såsom musik, billedkunst eller mediefag, som tilbyder hands-on undervisning og andre indsigter.

 

#2 Hjælp! Jeg kender ikke nogen…

Hos nogle kan det vække bekymring, at man ikke på forhånd kender dem, som man skal gå i klasse med. Dette kan dog være en særdeles ubegrundet bekymring, da jeres fælles start på gymnasiet oftest giver et naturligt sammenhold og forståelse for hinandens situation.

 

Derudover er et nyt skoleår og især starten på en ny uddannelsessituation en rigtig god mulighed for at få gode venner og stifte nye bekendtskaber med begge køn.

På de fleste gymnasier vægtes der ikke kun faglighed men også et socialt fællesskab. Igennem studieture og hverdagsarrangementer plejer der at være rig mulighed for at møde nye mennesker.

 

#3 Hvilket udstyr og bøger skal jeg købe?

Hvis du spekulerer over, om det nu er nødvendigt at købe en splinterny computer, lommeregner eller skoletaske, så tro om igen. Når du begynder på skolen får du alle de fornødne oplysninger om, hvilke bøger og udstyr du skal købe, for at kunne deltage i undervisningen.

Så medmindre din computer er på randen af kollaps, så behøver du ikke investere i en ny.

Informationer om bestemte bøger får du også tidligt i forløbet, så du har god tid til at købe dem. På mange gymnasier arver den nye årgang bøger fra den ældre årgang. Med dette menes, at nogle bøger er til udlån.

Det bedste råd er dog, at du skal tage det stille og roligt. Du skal nok lære dine studiekammerater, rutinerne og de uskrevne regler ret hurtigt.