Forbered dig på flytning inden studiestart

12. feb 2021

Du har søgt ind på drømmestudiet i drømmebyen, og du er overvældigt glad over at være optaget - men hvad gør du så? Forhåbentligt har du en bolig klar i tide, så der allerede er styr på flytningen inden studiestart. Det er nemlig ikke særligt lækkert at skulle flytte, når du lige er startet - her vil du helst gerne fokusere på studiet og lære studielivet at kende. Pak altså i god tid, så du er klar til at flytte!

Gode råd til flytning inden studiestart

Inden du selvfølgelig flytter, er der nogle gode overvejelser at have i mente. Her har vi samlet nogle gode råd:

  • Du bør skabe et overblik over dit budget, så du har en ide om hvilken bolig, der ville passe dig, og hvilke udgifter, du kommer til at have. Når du har styr på budgettet og dine udgifter - og hvad dine penge går til - så bliver studielivet meget nemmere.
  • Når du så endelig har fået din bolig, der passer til dit budget, så skal du også få styr på nogle formaliter, der er ret så vigtige: at melde flytningen til kommunen på borger.dk, at tilmelde dig varme og el og at huske at vælge ny læge og tandlæge. Lægeskift er helt gratis i forbindelse med flytningen, så tøv ikke!
  • Det sidste gode råd, vi vil give herfra, er at skabe et madbudget, hvor der stadig er plads til luksus. Ja! Du kan altså sagtens spise god mad (som i øvrigt selv skal lære at stå for!), uden at gå bankerot som studerende. Det handler blot om at have et overblik over dit forbrug og skabe et madbudget med omtanke. Frys dine store portioner ned, køb stort ind og have altid basisvarer - så er det godt på plads!

Vælg et professionelt flyttefirma til flytningen inden studiestart

Flytning til studiestart kan være en overvældende oplevelse, hvor du skal vænne dig til så meget nyt, mens du samtidig bruger tid og kræfter på at flytte, studere osv. Med et professionelt flyttefirma, der står for din flytning, kan du dog spare en masse tid og kræfter, så du kan fokusere på din studiestart og lære det selvstændige liv at kende, uden at stresse for meget over flytningen. Det er i hvert fald også en måde at få styr på flytningen på!