3 studievenlige spisesteder i Aarhus

15. maj 2017

I en by som Aarhus, hvor huslejen er på den rigtige side af Ringvejen sluger det meste af de 5.000 kr. De studerende kan se frem til i SU. De hyppige restaurantbesøg, der florerede i sabbatåret(ene) kan man hurtigt se langt efter. I stedet fyldes køleskabet hurtigt op med rugbrød og den klassiske leverpostej. En dejlig, billig madløsning, og det er der sådan set absolut intet i vejen med.

Men engang i mellem kan selv den mest inkarnerede leverpostej-elsker blive godt træt af pålægget med den kendetegnende mørkebrune farve. Engang i mellem kan vi alle godt have lyst til at mindes de dejlige tider med sabbatåret, hvor kontoen stod i plus og ikke minus i slutningen af måneden og hvor der var råd til at spise ude.

Der er imidlertid håb forude, for selvom Aarhus er en af de dyrere studiebyer, findes der stadig et par gemte diamanter med god mad til studievenlige priser.

 

Her har du råd til at spise ude på SU

 

  1. Aarhus Street Food

 

Det københavnsk-inspirerede koncept Aarhus Street Food er et af de bedste eksempler på steder i Aarhus, hvor selv studerende har råd til at spise. Konceptet er forholdsvist lige til. Der er 20 forskellige køkkener, der laver hver deres type mad med inspiration fra hele verden. Hos Aarhus Street Food kan du spise mad, der sender tankerne mod Mexico, Frankrig, Amerika, Asien eller måske bedst af alt din mormors køkken. Med priser der starter fra 50 kr., kan du som studerende altså godt finde noget til dit rådighedsbeløb! – Især hvis du har levet af leverpostej og rugbrød i resten af måneden.

Du finder Aarhus Street food på Ny Banegaardsgade 46 lige.

 

  1. Oli Nico

Oli Nico er helt sikkert en af Aarhus’ bedst skjulte diamanter. De beskriver sig selv som en ”gastro grillbar”, og bedre beskrivelser findes der vel egentligt ikke.  Oli Nico er kombinationen af finere, fransk madlavning og mere ”nede på jorden” grillmad. Et hurtigt blik henover vidner også om mange forskellige retter – som du ikke normalt ser på menukortene rundt omkring i Danmark. Du kan få alt fra en ret til 3-retter menu. Det er dog især deres klassiske enkeltretter, der prismæssigt kan være noget for studerende, der trænger til lidt selvforkælelse. De byder på:

 

  1. Merquez med harissa (Nordafrikanske pølser med chili og hjemmelavede pommes frites) – kr. 60.-
  2. Fish’n chips 60 kr.-
  3. Moules frite (dampede blåmuslinger med hjemmelavede pommes frites) kr. 65.-
  4. Handskåret lufttørret skinke med hjemmebagt brød og oliven kr. 60.-
  5. Sprøde kaninlår med frisk salat kr. 65.-

Som det fremgår er der retter til personer med vidt forskellig smag, og der er mad, der passer til både hygge med kæresten og bold med drengene.

 

  1. En salat fra grønthandleren i Guldsmedegade

 

Det er ikke en restaurant, men grønthandleren i Guldsmedegade bag Føtex Food fortjener alligevel at blive nævnt som steder, en studerende kan få et godt måltid ude til en billig pris. I grønthandleren finder du alverdens slags forskelligt indhold til salaten. Du kan vælge mellem forskellige bokse til salaten, der variere i størrelse og pris. Du kan således få en salat fra 20kr.- op til 40 kr.-. Prøv at tage derned en af de varme sommerdage og køb en salat, som du spiser nede ved åen. Det er terapi til hjernen at være dernede og nyde den danske sommer med et godt måltid og en kold øl (helst Corona- det smager bare lidt bedre sådan en sommerdag).