Odense byder på udendørsmotion

11. apr 2018

Kom af med juleflæsket i det fri ganske gratis

Betaler du prisen for en lidt for god jul med masser af flæskesteg og julesnolder? Eller er det bare blevet tid til at få gjort noget ved det nytårsforsæt, og få smidt bildækket? Uanset hvad grunden måtte være, så har Odense de rette rammer – og så er de alle helt gratis at benytte sig af.     

 

Bliv hakket på en motionslegeplads

I Odense behøver du ikke et medlemskab til den lokale gymnastiskhal for at blive et bredt brød, for der er intet mindre end fire gode motionslegepladser, hvor du kan få trænet hele kroppen igennem.

 

  • Munke Mose

Munke Mose er uden tvivl en af de mest besøgte motionslegepladser i Odense, for her finder du både træningsmaskiner rettet mod kredsløbet, balancen, fleksibiliteten og ikke mindst styrken.

 

  • Paaskestræde

Ved Paaskestræde finder du en mindre motionslegeplads med seks træningsmaskiner, som rammer de fleste muskelgrupper, og som dermed kan give en komplet træning. Paaskestræde er et godt sted for begyndere.

 

  • Jørgens Haven

Ved Skt. Jørgens Haven finder du et mindre udvalg af maskiner, som er særlig henvendt til overkroppen, og du kan her få trænet både arme, ryg og bryst.

 

  • Stige Ø

Stige Ø er et veloplagt sted til crossfitteren, for du får ikke kun træningsmaskiner her, du får også en forhindringsbane, ligesom du også får frivægte i træ, som du kan bruge til blandt andet farmers walk.

Generelt har Odense et stort udvalg af træningsmuligheder i det fri, som kan give gode resultater, hvis du træner med sund fornuft.

 

Gode råd til træningen i det fri

Alt efter hvad formålet med din træning er, om det er for at smide lidt hvalpefedt, eller at få lidt større muskler på kroppen, så er der adskillige øvelser, du snildt kan klare i det fri. Det eneste du skal bruge til disse øvelser, finder du faktisk også på Odenses motionslegepladser.

Du kan blandt andet udføre disse:

 

  • Pull ups

Pull ups er en øvelse der både rammer hele ryggen, bagsiden af dine skuldre og dine overarme. Pull ups kan være en ret hård øvelse, og det kan tage lang tid om at blive rutineret i denne øvelse. En god måde til at blive bedre til at tage pull ups er at tilføje et par ekstra pull ups hver uge.

 

  • Squats

Squats er en øvelse, der rammer det meste af kroppen. Du får med squats trænet både ben, balder og core. Som udgangspunkt anbefales det, at du squatter med vægt, da dine ben er en stor muskelgruppe, og derfor skal have tilstrækkelig med belastning, før de begynder at gro. Hvis du ikke har adgang til vægte, kan du derimod lave split squats på en bænk, hvor du har den ene fod hvilene på bænken. Denne øvelse rammer i særdeleshed forsiden af låret og ballerne.

 

  • Dips

Med dips får du trænet både dine skuldre og dine triceps, ligesom du også kan træne nederste del af dine brystmuskler, hvis du lægger vægten mod din brystkasse. Dips kan i øvrigt være hård mod skuldrene, og derfor bør du ikke gå alt for dybt ned i dine dips, hvis du er nybegynder.

 

  • Push ups

Push ups er en effektiv øvelse til at træne både din brystkasse, rygmuskler og arme. Det er ligeledes også en øvelse, som du kan lave alle steder. Du skal dog være opmærksom på, at du hurtigt opnår tilstrækkelig styrke i push ups til, at du ikke længere får så meget vækstpotentiale ud af øvelsen. Derfor anbefales det, at du tilføjer vægt på ryggen, når du er blevet rigtig skarp til øvelsen. 

Der er grundlæggende mange gode øvelser, som du kan lave i det fri, men hvis du gerne vil have mere end blot pulsen op og lidt ømme arme, så er det bedst at holde sig til kropsvægt- og flerledsøvelser, da de giver det bedste fundament for en stærkere krop. 

 

Husk at udendørs træningstøj skal kunne holde til mere end indendørs. Derfor er det vigtigt, at du sætter god tid af til at finde det rigtige! Hos Byman Sport har man i mange år rådgivet folk omkring det helt rigtige slidstærke træningstøj.

 

Tag en løbetur i det fri

Odense byder på en masse spændende løberuter rundt omkring i byen, ligesom du også finder et væld af naturstier i forskellige ruter, hvis du også vil have lidt grønt at kigge på.

Alt efter hvor langt du kan løbe, kan du blandt andet prøve følgende ruter:

  • Dalumgård til Søparken (3,7 kilometer)
  • Kohaveskoven (4,4 kilometer)
  • Fruens Bøge (5,1 kilometer)

Er du en nybegynder, anbefales det i øvrigt også, at du løber på et blødt underlag, da det ikke belaster dine ankler og lægmuskler lige så meget som et hårdt underlagt, derfor er naturstierne perfekte til nybegynderen.

 

Gode råd til løbetræningen

En af de mest effektive måder at tabe sig på er ganske enkelt ved at tage sig en løbetur, for du får pulsen op, ligesom du også aktiverer en masse muskler, såsom coren og benmusklerne. Du skal dog være opmærksom på, at det er ret belastende for kroppen at løbe, hvis du er en nybegynder. Derfor bør du heller ikke kaste dig ud på de lange ruter fra starten, ellers risikerer du at miste motivationen.

Der findes gode træningsprogrammer til løb, såsom Couch to 5k, som også har en rigtig fin app, som hjælper dig med din løbetræning. Ligeledes har Munke Mose Motion også et udvalg af træningsplaner, som du kan finde lige her.