Hvorfor spare tandlægen væk?

17. okt 2019

SU’en… det kan til tider være svært at få den til at række. Hvis du er studerende kender du til den svære prioriteringsopgave, der følger med et stramt budget - for et tandlægebesøg betyder, at man må springe weekendens bytur over, at man ikke kan købe en ny bluse, eller at man må vente med at få repareret skærmen på sin smartphone. Procentdelen af unge, som går til årlig tandlægeundersøgelse er faldet drastisk i de seneste 10 år, hvor andelen er gået fra næsten 50% til under 38%. Det bekymrer eksperter på området, som frygter, at det får alvorlige og langsigtede konsekvenser for de unge, der skipper tandlægebesøget, og som risikerer at skulle forholde sig til tand- og mundproblemer i mange år fremover - nogle risikerer endda permanente skader.

 

Få studierabat på tandpleje ved årlige besøg

Med et årligt tandlægetjek nedbringer man effektivt risikoen for at udvikle huller og andre skader eller smerter i munden og på tænderne. Det sparer dig både for smerter og ubehag, ligesom det er en klar økonomisk fordel på længere sigt. Udbedring af sådanne skader er nemlig betydeligt dyrere end forebyggelsen. Faktisk viser undersøgelser, at op til 60% af den danske befolkning har begyndende huller, som hurtigt kan ende som rigtige huller.

 

Når de unge skal give en forklaring på deres fravær hos tandlægen, går den ofte på, at det er alt for dyrt. Men det behøver faktisk ikke være en større post i dit månedlige budget, og det kan sagtens lade sig gøre at komme afsted til tandlægen hvert år, uden at du kan mærke det betydeligt i dine økonomiske muligheder. Det koster nemlig blot mellem 300 og 500 kr om året (for tjek og rensning). Hos flere tandlæger over hele Danmark kan man endvidere få en større procentrabat som studerende. En årlig udgift på 500 kr. minus 15% i rabat giver blot 35 kr. om måneden, som du skal ligge til side.

 

“Invester i din egen sundhed” - find en dygtig tandlæge

Det kræver ikke et avanceret eller langt regnestykke at opdage, at to eller tre årlige betalinger af 500 kroner for at undgå en større tandlægeregning på op mod 10.000 kr. for skade-udbedring er en fornuftig investering. Den klare anbefaling fra både tandlæger og privatøkonomer er altså, at du som studerende bør finde de nødvendige penge i dit budget og komme til tandlæge årligt - til fordel for både dine samlede udgifter samt din egen sundhed.

Hvis du ønsker en særlig dygtig tandlæge tæt ved København, kan du med fordel besøg Tandlægen i Glostrup v/ Jan Anker. Her er du sikret en behandling i topkvalitet, altid venlig service samt en fordelagtig pris for studerende. Viser du et gyldigt studiekort, får du nemlig hele 15% rabat på din tandlægeregning. Studierabatten gælder på de fleste frie ydelser - det gælder både bedøvelser, kroner / broer, proteser, rodbehandlinger, tandblegning og meget andet. Læs mere om deres studierabat her.

Virksomhed: Tandlægen I Glostrup/ Jan Anker