Få plads i budgettet

06. apr 2022

Find mere luft i budgettet som studerende

Når man er studerende, kan det være svært at få overskue, hvordan man skaber luft i budgettet til fornøjelser som fx at tage på restaurant i ny og næ. Heldigvis behøver gode råd hertil ikke at være dyre, og i dette indlæg vil du få finde sparetips til studieøkonomien. Det er først og fremmest altid en god idé at lave et budget, så du kan danne dig et overblik over din økonomi, og så har mange sparet både tid og penge på at udarbejde en madplan til hver uge med udgangspunkt i tilbudsaviser. 

 

 

Det hele starter med et budget

Et budget er altid et godt sted at starte. Her kan du få overblik over dine indtægter samt din eudgifter, så du er klar over, hvor mange penge du har tilovers til dit generelle forbrug. Der er også flere fordele i at oprette en låst opsparingskonto i din personlige bank, hvor du hver måned overfører et mindre beløb, som du altså ikke blot kan overføre fra, når impulskøbene banker på døren. Gennemgå dine sager og sælg det, du ikke bruger! Det er godt for miljøet og på den måde finder du også penge til at købe nyt, du absolut har brug for – det kunne fx være studiebøger.

 

 

Smør en madpakke til frokost

Det er ikke altid den mest attraktive løsning at skulle smøre madpakke, men det kan spare dig mange penge i det lange løb. Hvis du i forvejen har udarbejdet en madplan, kan du med fordel inkludere nogle lækre snacks, der kan gøre den traditionelle madpakke til mere lækker. Det er ikke kun med til at spare dig penge på impulskøb, men det er også med til at skabe sundere vaner, som du også kan drage nytte af i fremtiden.