Indboforsikring er vigtig

05. jan 2017

Du kan sikkert godt stille spørgsmålstegn ved, hvor vigtigt det er for dig at have en indboforsikring. Du føler dig forholdsvis tryg i din lejlighed og tager de nødvendige forholdsregler i brug, så du har ikke fået stjålet noget før. Derfor synes du, at det er rigtig mange penge at betale årligt for en ydelse, du alligevel aldrig gør brug af. Men ved du præcis, hvad en indboforsikring dækker? Her er der nogle eksempler, hvor det er godt at have en indboforsikring, for ellers fik du ikke en krone.

 

  • Du bor i en kælderlejlighed eller i stuen. Det regner meget voldsomt, og der slipper en masse vand ind. Imens er du på besøg hos en ven, og bemærker det selvsagt ikke. Da du kommer hjem flyder det med vand i hele lejligheden. Din MacBook lå til opladning på gulvet ved din seng, dit dyre tøj var smidt på gulvet, og meget af dit dyre interiør er beskadiget af vandet. Alt er ødelagt.

 

  • Du overnatter hos en ven/ veninde og kommer dagen efter hjem til en opgang, hvor der har været indbrud. De har brækket hoveddøren op og været inde i alle lejligheder. Alle dine værdigenstande er blevet stjålet.

 

  • Du kommer ned i cykelkælderen en tidlig morgen, hvor du om lidt skal møde på dit studie til en forelæsning. Men det er ikke morgentrætheden, der gør, at du ikke kan finde din cykel – den er blevet stjålet.

 

  • En brand opstår i din opgang. Alle i opgangen formår at komme ud af branden i tide og i god behold. Da brandvæsenet kort tid efter får styr på flammerne og får slukket de sidste gløder, står du i din egen lejlighed. Rigtig mange af dine ting er ødelagte af ild, vand og røg.

 

Du vil nødigt stå uden en indboforsikring

Pointen er, at det naturligvis kan føles som ærgerlige penge at betale, da du måske sjældent får brug for en indboforsikring. Uheld kan dog ske for alle, og man kan ikke forberede sig bedre på en ulykke, end med en indboforsikring. Sørg derfor tegne en indboforsikring, så du trygt kan forlade dine ejendele. Når du har tegnet en indboforsikring, er der bare tilbage at håbe på, at du aldrig får brug for den. Hvis du har en samlever, kan du dele indboforsikringen. Dog kan dette ikke lade sig gøre, hvis du bor i kollektiv eller bofællesskab.

Er du under 21 år, kan det være, at dine forældres indboforsikring dækker, så undersøg det, inden du tegner din egen forsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber er du stadig dækket af dine forældres indboforsikring, hvis du er 21 år og bor selv. Flytter du sammen med en bofælle eller kæreste, skal I have jeres egen indboforsikring.

 

Læs mere om dine muligheder for en god forsikring som studerende. (link til ’sådan finder du den billigste forsikring)