Super god hjemme barista

31. okt 2018

Lækker kaffe behøver ikke ødelægge SU-budgettet – læs mere her

De fleste elsker en rigtig lækker kop kaffe, og især studerende er flittige brugere af de mange kaffebarer og caféer i de store studiebyer, når de mødes med studiegruppen, har brug for ’et kick’ inden forelæsning eller blot er ude efter total afslapning. Selvom nogle politikere kalder SU-indtægten ’café-penge’, holder de altså ikke længe, hvis lækker kaffe skal nydes ude ofte. Derfor kan det være en god idé at investere i en kaffekværn, for på den måde kan du selv kværne dine bønner, spare penge i det lange løb og blive en super god hjemme barista.

 

Hjemme barista og lækker kaffe – what is not to like

Du har helt sikkert selv oplevet følelsen af at have brug for en god kop kaffe for at holde trætheden nede, koncentrationen oppe eller noget helt tredje. Kaffe er ekstremt populært blandt studerende, og selvom mange ikke har så stor viden om den kaffe, som de drikker, kan der tydeligt smages forskel på en rigtig lækker og en mindre god kop kaffe. Og god kaffe behøver ikke koste en formue. Hvad hvis du selv kunne lære at lave det hjemmefra? Med en kaffekværn får du den helt optimale løsning, når du kan lege hjemme barista og samtidig lave en fantastisk kaffe, som helt sikkert overrasker og ligger baren højt, når studiegruppen er på besøg.

 

Budgetvenlige kaffekværn klarer sig godt i tests

Hvis du skal i gang med at lege hjemme barista og ønsker at købe en kaffekværn, kan det ofte være svært at vide, hvilken der er den rette – især hvis budgettet ikke rækker til den helt dyre og store model, som du ser på TV. Men netop her er det godt, at der findes et hav af forskellige tests, som alle finder, at de budgetvenlige kaffekværne klarer sig rigtig godt. Ofte ligger de billigere kaffekværn faktisk i toppen, når det kommer til brugervenlighed, kvaliteten af de malede bønner og ekstra funktioner. I følgende test af kaffekværn er prisen på top 3 i gennemsnit ca. 375 kr. – og det er altså ikke mange kopper kaffe på café, som skal til for at dække dette beløb. 

 

Hvad for noget kaffe skal du vælge?

Når kværnen er på plads, kommer du til kaffen – og igen, uden den store viden om kaffe, er det svært at vide, hvilke bønner du skal vælge. Fortvivl ej! Der findes et hav af forskellige bønnetyper, og i bund og grund handler det mest om, hvilken smag du bedst kan lide. Mange kaffekværn – også de budgetvenlige – har forskellige malegrader, hvilket kan være med til at diktere smagen af den endelige kop kaffe, og kaffebønner kan fås til priser fra 40 kr. for 500 gram og kan købes i almindelige dagligvarer butikker.

 

Derfor bør du investere i en kaffekværn

En kaffekværn kan virke som en rimelig dyr investering, men i længden kan det betale sig, når der spares på de kopper kaffe, som købes til dyre cafépriser, og desuden lærer du at lave din egen kaffe. At blive ’hjemme barista’ og eksperimentere med forskellig kaffe er både sjovt og lærerigt, og når du samtidig kan spare penge, er det en win-win situation. Du bør investere i en kaffekværn for at få den bedste kaffe på trods af et stramt SU-budget – men også for at udvikle dine kaffeevner, din kaffeviden og imponere de, som for fremtiden kan nyde en lækkert, hjemmekværnet kop.