Kulturel i Odense

28. maj 2018

Tag ud og oplev det kulturelle Odense

Det behøver slet ikke at være dyrt at være kulturel i Odense, for her er virkelig masser af kulturelle oplevelser, der enten koster gratis, eller som du kan få gode rabatter på. Og selvom man typisk snakker om, at Fyn er en by, man blot kører igennem, så har Odense faktisk masser at byde på.

 

De mange kulturelle tilbud i Odense

Tidligere på året åbnede byens nyeste kulturelle knudepunkt, Odeon, der huser både koncerter, teaterforestillinger og konferencer. Med Odeon har Odense da også sørget for, at der kommer masser af kulturelle oplevelser til både lokale og turister fra nær og fjern. Og hvis du slet ikke kan få nok af musik, sol og varme dåseøl, så har Odense også fået en musikfestival til byen, nemlig Tinderbox, som blev skudt i gang i 2015.

Derudover har Odense også en masse forskellige haver og parker, du kan besøge, ligesom de også har deres egen zoologiske have, og for ej at glemme hele kulturarven fra hele verdens børneforfatter H.C. Andersen.

 

Nyd den friske luft

Det koster absolut ingenting, og så er der masser af det. Vi snakker om frisk luft naturligvis, og det er der heldigvis masser af i Odense, hvor du blandt andet kan besøge:

 

  • Kongens Have

Kongens Have blev oprindelig anlagt som en barokhave tilbage i 1720’erne af arkitekten Johann Cornelius Krieger. Op igennem årene har haven været igennem en række af forandringer, hvor du blandt andet finder en masse forskellige skulpturer i haven. Og dele af den oprindelige have, som ikke er blevet ramt af Elmesyge, kan du faktisk stadig se. Kongens Have er et veloplagt sted at besøge om sommeren, hvor der ofte er diverse kulturarrangementer, som du kan besøge.

 

  • Munke Mose

Munke Mose blev til da Odense Kommune opkøbte arealet helt tilbage i 1811, da kommunen ønskede at friholde området for bebyggelse. Og i 1912 blev der ligeledes også etableret et parkanlæg, da frøgrosserer Chr. Dæhnfeldt tilbød at betale 2/3 dele af anlægsudgifterne. Parken, som er tegnet af gartneren Edv. Glæsel, er i dag et meget populært område blandt Odenseanerne, hvor der er faste arrangementer såsom 1. maj og sidste skoledag. Derudover er der også en meget velbesøgt legeplads, hvis du nu står og skal passe din søsters børn.

 

  • Odense Aafart

Skal der skrues helt op for romantikken, eller har du fået et tindermatch, der bare ikke er imponeret over din frimærkesamling eller din filmsmag på Netflix? Så kan du tage daten eller kæresten med en tur forbi Odense Aafart, hvor I kan flette fingre, imens i tramper på pedalerne på vandcyklerne. Odense Aafart har i øvrigt åbent de fleste dage.

Derudover så har Odense naturligvis også en stor zoologisk have, som du kan tage din date med ind og besøge.

 

Benyt dig af rabatterne

Det kan godt blive lidt pebret, hvis du skal have pungen op at lommen, hver du gang er på date – især hvis din indkomst består af SU og et studiejob. Så er det heldigt, at hele Odense er din wingman og disker op med en masse studierabatter på nogle af byens kulturelle seværdigheder. Du kan blandt andet besøge:

  • Odense Teater

Hvis du gerne vil give din kæreste en oplevelse, der ikke nødvendigvis indebærer The Rock i en dårlig action komedie, så kan du give en tur i Odense Teater, hvor I til gengæld får live skuespil i verdensklasse. Og så er det i øvrigt billigere end biffen, for du får her billetterne til sølle 60 kroner, hvis du melder dig in deres medlemsklub.

  • Den Fynske Landsby

Odense emmer af historie og kultur, hvor du blandt andet kan besøge frilandsmuseet Den Fynske Landsby, hvor du tager tilbage i tiden og besøger H.C. Andersens Odense. Og om sommeren vil museets mange formidler træde i rollen som 1800-tallets odenseaner, mens du kigger rundt.

  • H.C. Andersens Hus

H.C. Andersen er uden tvivl en af vores allerstørste forfattere, så hvis du også har været vild med historier som den lille pige med svovlstikkerne, den grimme ælling eller tinsoldaten, så kunne det være, at du skulle kigge forbi hans barndomshjem på Bangs Boder 29 i Odense C.

Generelt har de i Odense været gode til at gøre det muligt for selv den fattigste studerende, at få et skud kultur uden, at det ruinerer pengepungen. Og hvis du elsker kultur og bare ikke kan få nok af teater, H.C. Andersen eller samtidskunst, så kan du melde dig ind i Museumsklubben, hvor du for 395 kroner om året får fri adgang til byens museer, der er en del af Museumsklubben.