Bliv tømrer med EUX

21. mar 2018

Få det bedste fra to verdener: bliv tømrer med EUX

Går du og drømmer om at lave noget med hænderne, men kunne samtidig godt tænke dig at have noget mere teoretisk viden fra gymnasiet? Med EUX får du muligheden for at kombinere det håndværksmæssige fra en erhvervsuddannelse med teorien fra en gymnasial uddannelse, så du dygtiggør dig både inden for de håndværksmæssige og de boglige fag. Uddannelsen tager i alt 4 år og 3 måneder. EUX er altså en rigtig god løsning til dig, der ønsker at lave noget med dine hænder, men samtidig gerne vil have muligheden for at bygge oven på din uddannelse senere hen.

 

Om uddannelsen

EUX er en uddannelse, der kombinerer det bedste fra to verdener, så du både bliver en dygtig tømrer på lige fod med alle andre faglærte, men samtidig får en masse boglig viden, som giver dig nogle ekstra værktøjer med i rygsækken, som vil blive nyttige i dit arbejdsliv. Undervejs modtager du undervisning i fag, som binder de to verdener sammen, så man får en bred viden, der kan anvendes. På uddannelsen kommer du til at have dansk på A-niveau, engelsk på B-niveau og matematik og samfundsfag på mindst C-niveau. Derudover skal du have yderligere nogle fag på A-, B- eller C-niveau, og du skal også skrive en større skriftlig opgave. Andre fag på gymnasieniveau varierer fra uddannelse til uddannelse, men du er sikret at have de adgangsgivende fag, som passer til de videregående uddannelser, som er beslægtede med din erhvervsuddannelse. Du mister ikke noget fra erhvervsuddannelsen, men bliver udlært på helt samme niveau som andre elever, som ikke læser EUX. Du kommer altså ikke til at gå på kompromis med kvaliteten af den håndværksmæssige uddannelse.

 

Mulighed for videregående uddannelse

Du bliver godt rustet til arbejdsmarkedet, og samtidig åbner du dørene for at tage en videregående uddannelse på et senere tidspunkt. Fordi du får den boglige viden fra de gymnasiale fag på EUX har du både muligheden for at blive tømrersvend, og ligeledes kan du søge ind på en videregående uddannelse. Du kan fx videreuddanne dig som arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør.

 

Svendebrev og studentereksamen

Når du har afsluttet din uddannelse får du både et svendebrev som bevis på din håndværkeruddannelse og samtidig et bevis for din erhvervsfaglige gymnasiale eksamen. Når du har afsluttet din EUX får du altså bevis på din brede viden, som gør dig konkurrencedygtig, når du senere skal finde et arbejde.

 

SU, elevløn og praktikydelse

Hvis du er over 18 år, er du berettiget til SU på grundforløbet. På hovedforløbet får du elevløn, som aftales mellem den faglige organisation og arbejdsgiveren. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden. Du får praktikydelse, hvis du er i skolepraktik. Den ligger cirka på 3057 kr. om måneden, hvis du er under 18 og 7.335 kr. om måneden, hvis du er over 18 år.

 

Brug for en tømrer?

Står du og mangler en tømrer eller snedker, og bor du i eller omkring Kastrup, København eller Amager, kan du med fordel ringe til Firmaet Wellejus på tlf.: 52832468. Wellejus er et tømrer- og snedkerfirma med bred erfaring inden for de fleste håndværkfag.