Find rundt i Aarhus

18. maj 2017

Aarhus: En by med meget at byde på

Hvis du har læst tidligere indlæg, vil du vide lidt om de mange forskellige interessante steder i Aarhus. Du har måske læst om, hvordan Aros byder på muligheden for at se over byen i alle regnbuens farver. Hvordan du kan gå flere hundrede år tilbage i tiden ved at besøge købstadsmusset Den Gamle By. Hvordan du kan opleve og besøge de mange flotte udendørsarealser og opleve den danske natur fra sin bedste side.

Aarhus byder imidlertid på meget mere og meget andet end disse ting. Selve byen, gaderne og bygningerne er et stort sammensurium af forskellige indtryk, kulture og atmosfærer. Intet siger mere om, hvad Aarhus er for en slags by end en gåtur op og ned ad byens gader og mødet med de mange forskellige ting, der tilsammen gør Aarhus til den by, den er.

Til dig der ikke er helt skarp på bydelene i Aarhus samt hvad de enkelte har at byde på, er her en kort guide til de mest interessante bydele i byen, der populært kaldes Jyllands hovedstad, og hvor den eneste rigtige farve til byens hold er hvid.  

 

De mest interessante bydele i Aarhus

Modsat andre storbyer ligger kvarterende i Aarhus meget tæt op ad hinanden, og grænsen mellem bydele er ikke altid klar. På trods af, at en kort cykeltur på en halv time kan bringe dig fra den ene ende af Aarhus til den anden, byder denne cykeltur på et bredt spektrum fyldt med mange forskellige bydele.  

 

 1. Strøget og vadestedet
 2. Vestergade
 3. Latinerkvarteret
 4. Frederiksbjerg
 5. Christiansbjerg
 6. Øgadekvarteret
 7. Trøjborg
 8. Marselisborgkvarteret
 9. Aarhus Ø

 

Det her er nogle af de bydele, du skylder dig selv at besøge, hvis du er i Aarhus.

 

Hvilken bydel er du?

 

Næsten alle der bor i Aarhus eller har besøgt Aarhus har et kvarter, de bedre kan lide end de andre. Et kvarter hvis atmosfære, kultur og udtryk passer perfekt med personens præferencer.  Her er din guide til, hvad der kendetegner de forskellige kvarterer.

 

 1. Strøget og åen – non-stop underholdning

Strøget og åen er centrum for byens underholdning og for fest i Aarhus. En vandretur op og ned ad strøget byder på mange indtryk og mulighed for shopping, sightseeing, spisning og meget andet. En bytur i Aarhus er ikke en bytur i Aarhus uden et kort smut forbi åen og den kendetegnene skare af mennesker ude foran byens diskoteker i weekenden.

 

 1. Vestergade – Det unge og kreative

Vestergade har nærmest ikonisk status i Aarhus. Den ligger i forlængelse af åen og strøget, men udover geografien, har de to bydele ikke meget tilfælles. Vestergade er musikkens gade, iværksætterens gade og hyggens gade. Her kan du høre musik på V58, spise på Lynfabrikken eller spile brætspil og drikke kaffe på brætspilscaféen.

 

 1. Latinerkvarteret – Det spændende og anderledes

Latinerkvarteret er det ældste kvarter i Aarhus og byder således på mange flotte gamle bygninger og særegne bindingsværker.  Bygningerne er imidlertid det eneste gamle ved bydelen. Udover dem, er det meste i Latinerkvarteret meget nyt og hipt. Her finder du små, unikke specialbutikker, kaffebarer og spisesteder. Latinerkvarteret er stedet, hvor du kan få det dyre, det anderledes og det nye.

 

 1. Frederiksbjerg – Den gamle bydel for unge og gamle

Frederiksbjerg er en af den eneste bydele i Aarhus, der geografisk ligger lidt adskilt fra de andre pga. Jernbanesporet fra Aarhus Hovedbanegård. Som bydel har Frederiksbjerg dog utroligt meget at byde på, og den er velbesøgt og velbeboet af både gamle og unge. Dette mix giver bydelen en anderledes og dejlig atmosfære, og en tur op ad Jægergårdsgade bringer nærmest parisiske undertoner op.

 

 1. Øgadekvarteret – for de kulturelle og studerende

Øgadekvarteret er især kendt for sine flotte byhuse. Det ligger klods op ad Universitetet, hvorfor det især er unge studerende, der valfarter dertil.  Et besøg i Øgaderne bringer minder om Uni-livet frem i enhver.

 

 1. Trøjborg – en by i byen

Med egen biograf, egne værtshuse, restauranter, specialbutikker, caféer, frisører, slagter, etc. Er det ikke uden grund, at Trøjborg til tider kaldes en by i byen. Trøjborg ligger lidt mere afsides fra indre by end de andre nævnte bydele, og det giver en anderledes atmosfære, der både bærer præg af den hektiske bykultur og den mere rolige kultur fra villakvarteret omkring Risskov.  

 

 1. Marselisborgkvarteret – Det luksuriøse og eksklusive

Marselisborg er et kvarter for de Aarhusianske velhavere. Det er her, du finder de store, flotte villahuse, og de store biler. I kvarteret finder du desuden også Tivoli Friheden og NRGi Park & Arena.

 

 1. Aarhus Ø – det nye og anderledes

Aarhus Ø er det kvarter, hvor der sker mest og er sket mest i, i nyere tid. Bydelen er det mest tydelige udtryk for den rivende udvikling Aarhus by har været igennem de seneste år. Bydelens unge alder gør også, at dens udtryk og dens kultur er en anden, end de andre, ældre bydele. Her finder du nye, moderne bygninger såsom Isbjerget og Lighthouse. Det er her, du finder strandbaren, hvor de unge nyder sommeren over et spil beach-volley og en drink ved baren. 

 

Find dit kvarter

Det var lidt om de forskellige kvarterer/bydele og deres karakteristika. En ting er at høre om dem. En helt anden er at opleve dem selv. Hvis du lige er flyttet til Aarhus for at studerede og ikke har fundet din yndlingsbydel i Aarhus endnu, er der intet andet for end at komme afsted, opleve byen og finde den bydel, der rammer noget i lige præcis dig!