Kørekort under studietiden

15. jul 2019

Tag kørekort mens du studerer!

Selvom pengene ikke ligefrem hænger på træerne mens du er studerende og 12-15.000 kroner til et kørekort virker meget mindre tiltrækkende end sjove byture, shopping og en ferie til syden, er der mange fordele i at tage kørekortet netop mens du studerer.

 

Læg køretimerne når det passer dig

En af de helt store fordele ved at tage kørekort mens du studerer er, at tiden er til det. Mange studier har et fleksibelt og luftigt skema, og undervisningen foregår oftest i dagtimerne. Teoriundervisning på en køreskole ligger typisk om aftenen, og har du dage, hvor du ikke skal i skole eller kun har undervisning få timer, kan du ligge dine køretimer i dagtimerne. Går du på et studie med forholdsvis lidt undervisning, kan du endda tage kørekortet meget hurtigere, end hvis du havde et fuldtidsjob på + 40 timer.

 

Åbn dørene for flere jobmuligheder

Rigtig mange jobs og studiejobs kræver kørekort, og har du ikke et kørekort, lukker du derfor dørene for mange jobmuligheder. Studiejobs som piccoline ved virksomheder eller handicaphjælper er meget populære hos studerende, men de kræver også ofte et kørekort.  Kan du sætte tjek ved kørekort på dit CV, er du derfor bedre stillet i forhold til studiejobs og fremtidige fuldtidsjobs.

Jobs til nyuddannede hænger desuden ikke på træerne, så når du engang er færdiguddannet, kan du være nødt til at søge uden for din by eller endda region. Er du ikke interesseret i at flytte, kan du derfor være nødt til at investere i en bil for at kunne komme til og fra job.

 

Vælg en pålidelig køreskole

Som studerende har du mange stressfaktorer, og det er derfor vigtigt at vælge en pålidelig køreskole, der hjælper dig bedst muligt gennem processen. Du skal kunne stole på, at kørelæreren hjælper dig med at få den rette mængde teoriundervisning og det rette antal køretimer, og med en stram økonomi skal der være styr på priser og regninger, så der ikke opstår uforudsete omkostninger. Vælg derfor en erfaren og pålidelig køreskole, der tager højde for dine behov.