Badeområder i studiebyen

14. jun 2018

Aarhus byder på flere fantastiske badesteder, som du skal kende

Sommer er ofte lig med lysten til at bade og sole sig, og det er der rig mulighed for i og omkring Aarhus C. Om du er til udendørs badning på strande, indendørs afslapning i store badeanstalter eller vinterbadning er ikke af den store betydning – med sin kystlige placering byder Aarhus på det hele. Der er både nye, moderne og innovative badeområder, men også traditionelle, klassiske turistmagneter af strande, som alle århusianere kender til, men hvilken skal du besøge i 2018? Det får du en guide til her!

 

  1. Det nye havnebad ved Aarhus Ø

Aarhus’ nye bydel, Aarhus Ø, som ligger ved havnen, er med sine mange flotte byggerier blevet et populært sted for de design- og arkitektinteresserede unge, som har pengepungen i orden. Det er dog ikke kun muligt at opleve det moderne område, hvis man bor der. I juni 2018 er det første ’rigtige’ havnebad i Aarhus nemlig åbnet her, og der er både plads til at bade i de forskellige bassiner, at spille beachvolley på anlagte baner eller at nyde en kold øl på en af de caféer eller barer, som opsættes ved badet.

 

  1. Indendørs badning i Spanien

Er du mere til at bade indendørs, er badeanstalten Spanien midt i Aarhus C et oplagt valg. Her behøver du ikke bekymre dig om, om vejret er godt – her er tre indendørs bassiner og et varmt boblebad, som du kan bade i. Desuden finder du også en kurbadsafdeling, som du kan betale dig fra at nyde. I svømmehallens bassiner er der plads til både børn og voksne, og som ung studerende er det oplagt at nyde en afslappende dag her. Badeanstalten har dog lukket i en del af 2018 som følger af et større renoveringsprojekt men åbner igen til september.

 

  1. Byens mest populære strand – Den Permanente

Ca. 2,5 km. nord for Aarhus C finder man en af byens mest populære badestrande – Den Permanente. Her vælter du dig i faciliteter med alt fra kiosk til lukkede omklædningsrum, kyndige livreddere og toiletter. Stranden er både bred og lang, og der er plads til at solbade og spille bold eller holde en mindre picnic, hvis man ønsker det. Badevandet er af særdeles høj kvalitet, hvilket bl.a. ses ved, at stranden har fået tildelt ’Det Blå Flag’, som er en international miljømærkning, og er du på udkig efter et sted, hvor nøgenbadning er tilladt, er Den Permanente perfekt.

 

  1. Moesgård Strand i smuk natur

På Moesgård Strand har du ikke bare mulighed for at bade i dejligt, dansk havvand og nyde udsigten over Aarhus by – stranden ligger midt i naturen og er omkranset af skov, træer, plæner og bakker, og derfor tilbringer mange en hel dag her med både en dukkert i vandet, solbadning, gåtur i den smukke natur og grill, da der er opstillede grillsteder, hvor det er oplagt at spise frokost eller aftensmad. Moesgård Strand har ligesom Den Permanente ’Det Blå Flag’, og det er nemt at komme hertil med offentlig transport eller på cykel, da stranden kun ligger en lille stykke syd for Aarhus C. Det er helt ideelt at besøge Moesgård Strand som en større eller mindre gruppe og tilbringe en hel dag i hinandens selskab med eget medbragt mad, hvilket gør stedet meget populært blandt studerende.

 

  1. Vinterbadning med Jomsborg

Den Permanente holder fra september åbent for medlemmer af Vikingeklubben Jomsborg, som er er forening af vinterbadere med både unge og ældre. Der tilbydes 4 saunaer, som kan benyttes efter badningen, og med et engangsbetalt kontingent, kan du søge medlemsskab i klubben, så du kan prøve vinterbadning. Frist for ansøgning er 31. oktober, så kan du ikke få nok af at bade i havet i sommeren 2018, kan du overveje, om du skal melde dig ind i vinterbaderklubben til 2018’s vintermåneder.