5 råd til køb af bil

17. sep 2019

 

Det skal du være opmærksom på, når du køber din første bil

Købet af din første bil kan være utrolig frustrerende, forvirrende og kompliceret. Du har overvejet ti forskellige modeller, fem forskellige farver og tre forskellige prisklasser i din søgen. Kammeraterne mener en ting, forældrene en anden og du selv en tredje. Overvejelserne har været store og ventetiden endnu længere. Arbejdstimerne har været mange og derfor, vil du gerne træffe det helt rigtige valg.

 

Spørg venner eller familie, om de kan huske deres første bil? Det er enten et romantiseret eller hadefuldt forhold, vi nu til dags har til den første bil og netop derfor, er det en vigtig og stor beslutning. Det skulle jo gerne ende med et romantiseret og glædeligt minde, vi har om vores første bil. For at sikre os dette, er der nemlig en række overvejelser vi bør gøre os, inden vi besøger bilforhandleren og køber vores nye køretøj.

Her er 5 gode råd og overvejelser, inden du tager en beslutning om netop købet af din første bil:

 

1 Hvad kan jeg få?  

Det måske vigtigste og største aspekt i købsbeslutningen af din første bil er budgettet. Hvad har man råd til? Hvad kan man få for pengene? Oftest glemmes de mange ekstra udgifter, der forekommer i købet af en bil udover udbetalingen.

Du skal bl.a. medregne:

 • Udbetaling
 • Bilforsikring
 • Service
 • Brændstof
 • Vedligeholdelse i form af reparationer
 • Billån hvis tilfælde

Oftest glemmes de små ekstra udgifter ved ejerskab af en bil. Sæt derfor et gennemarbejdet regnestykke op og udregn præcis, hvor mange penge du skal bruge på din nye bil. Tilføj gerne lidt ekstra til budgettet, da der oftest følger små ekstra omkostninger med.

 

2 Brugt eller ny bil?

Når du har udregnet dit budget, skal du begynde at overveje, om købet skal være en ny eller en brugt bil. Find her nogle fordele og ulemper ved køb af en brugt og en ny bil:

 

Ny bil:

 • Du er bevidst om dine udgifter i garantiperioden
 • Fabriksgaranti på din bil
 • Nyt sikkerhedsudstyr
 • Stort værditab (ca. 15.000kr. tab når den køres ud fra forhandleren)
 • Stor økonomisk afskrivning

 

Brugt bil:

 • Råd til en bedre bil
 • Lavere afskrivning på bilen
 • Som oftest er fabriksgarantien udløbet
 • Lavere sikkerhed
 • Risiko for større og mere omkostningsrige reparationer

 

Ved købet af en brugt bil kan du købe en bedre model, dog skal risikoen for omkostningsfyldte reparationer medregnes. Research derfor ekstra godt, hvor den brugte bil købes.

Et godt eksempel er hos Guldborg, der sælger billige brugte biler ved Aalborg.

 

3 Din første prøvetur

I dag giver internettet os mange informationer. Tag dig derfor tid til at surfe lidt rundt på internettet og find nyttig information i forhold til købet af din første bil. Det er dog ikke helt det samme som at sidde i bilen. Tag derfor ud til bilforhandleren og tag en prøvetur. Mærk komforten, styreegenskaberne og farten i bilen og find så ud af om dette er bilen for dig.

 

4 Hvor fed en bil har jeg råd til?  

Bilmærket og bilmodellen bør også vælges med stor omtanke. Din nye bil skal jo helst være så omkostningslav i form af reparationer og diverse ekstra omkostninger som overhovedet muligt. Undersøg derfor, hvilke bilmodeller og bilmærker der ikke bliver mekanikerens bedste ven, men din bedsteven. Tag gerne kontakt til dit lokale værksted, eller hvis du er fra hovedstaden, så kontakt franske bilers autoværksted i København nær Frederiksberg og undersøg, hvilken bil der oftest kræver færrest reparationer.

 

5 Hvordan finansierer du din bil?

Har du sparret alle penge op, eller skal du låne lidt? Hvis du skal låne, så undersøg pengeinstitutter og renterne nøje, da dette kan gøre en markant forskel i det samlede regnestykke.

 

Lav din research og find din rigtige bil

Hvis disse fem trin følges grundigt. Er sandsynlighed for et uforglemmeligt og romantiseret forhold til din første bil, utrolig stor!

 

Held og lykke!

Virksomhed: Franske Biler ApS Citröen & Peugeot Værksted