Gode råd fra dyreklinikken om ensomhed

04. jun 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Derfor skal du have en kat

Er du studerende og dyreelsker, kan det være svært at acceptere, at der i de fleste lejligheder simpelthen ikke er plads til alle de kæledyr, som du gerne vil have. I mange lejligheder er det dog tilladt at have en kat. En kat er godt selskab, og kan gøre, at du ikke føler dig ensom i hverdagen, da du har en god ven at komme hjem til.

 

En god ven i din hverdag

Udover at du med en kat altid vil have en ven at komme hjem til i hverdagen, kan en kat også hjælpe dig og virke afstressende og angstdæmpende. Hvis dit hoved er fyldt med gøremål og tanker om alt det, du skal nå, kan en kat altså hjælpe dig med at slappe af og tømme hovedet en gang i mellem.

Inden du anskaffer dig en kat, kan det være en rigtig god ide at spørge dine lokale dyreklinik, om der er noget, du skal være opmærksom på, inden du anskaffer dig en kat. De kan give dig råd og vejledning – både i forbindelse med vaccine og forsikring, men også de mere generelle ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at få en ny god ven.

 

Fordele ved at have en kat

Hvis du ikke bor alene, men skal overtale en kæreste, ven eller veninde til at i skal anskaffe jer en kat, kan du passende fortælle de mange fordele:

  • En kat skal ikke luftes. Den kan klare sig selv – både indenfor og udenfor.
  • Du behøver ikke gøre rent efter din kat og samle efterladenskaber op i tide og utide, da en kat hurtigt bliver renlig og ordner det hele i en kattebakke.
  • Katte holder heldigvis også sig selv rene, så du behøver aldrig kæmpe med at få den i bad. Heldigvis.
  • En kat behøver ikke opdragelse på samme måde som hunde gør. Du behøver ikke bruge tid på at træne lydighed.
  • Når du først har et tæt bånd til din kat, vil du have en god ven, som kan give dig trøst og kram.