Udlev din tømrerdrøm i Norge

13. okt 2021

Så mange tømrerstillinger er der i Norge

Er du lige blevet færdig som tømrer, og er du godt i gang med at finde det rette tømrerjob, så stop en halv. Vidste du, at der er efterspørgsel på tømrer i Norge? Mange norske virksomheder i byggebranchen leder efter kvalificerede tømrere fra lande som Danmark og Sverige, da fagligheden inden for tømrer- og håndværkerfaget er højere her. Derudover er der ikke de store sprogbarrierer, hvilket gør at arbejdet flyder nemmere.

Tal fra den norske jobdatabase NAV viser, at der i 2015 blev slået 298 tømrerstillinger op i gennemsnit om måneden – det er ikke så lidt endda!

 

Fordelene ved at rejse til Norge som tømrer

Udover at der tilsyneladende er gode muligheder for at finde tømrerjobs i Norge, så er lønnen også god. Det skyldes, at Norge kom bedre gennem finanskrisen, hvilket betyder, at skatten er lavere og lønningerne højere (og bedre) end herhjemme.

Derudover kan du regne med at få nogle rigtig gode oplevelser, som du ikke ville få herhjemme på samme måde – det gælder både privat og erhvervsmæssigt. På CV’et er det altid godt med erfaring fra udlandet.

 

Bliv medlem af facebookgrupper for tømrere i Norge

Er du blevet nysgerrig på idéen om at tage til Norge og arbejde som tømrer, kan du med fordel lade dig inspirere af grupper for tømrere på Facebook. Hvis du søger på ”Danske håndværkere i Norge”, finder du en gruppe på p.t. 5.000 medlemmer, som kan hjælpe dig godt på vej.

Det er ikke alle håndværkerstillinger, der slås op på Norske jobportaler, da nogle virksomheder foretrækker at anvende et rekrutteringsbureau. Det kan være en god idé at anvende et rekrutteringsbureau til at hjælpe dig, da denne også gerne varetager de praktiske opgaver, som er forbundet med skattekort, boligforhold etc.