3 grunde til at tage på produktionshøjskole

31. jul 2019

Hvis du har svært ved at vælge uddannelse efter folkeskole eller bare træner til at lave noget praktisk, så er produktionshøjskole det perfekte sted. På produktionshøjskoler finder du de optimale rammer for praksisorienteret undervisning og vejledning. Du får gode værktøjer til parathed og afklaring, inden du skal i gang med arbejde eller uddannelse. Produktionshøjskolerne stræber efter at gøre deres elever klar til det næste skridt i livet, og eleverne får et kombineret undervisnings- og arbejdsforløb i skolens værksteder, hvor produktionen er i fokus. Nogle produktionshøjskoler som Egå Produktionsskole tilbyder også ekstraundervisning i dansk og matematik.

 

Fællesskab

På produktionshøjskolerne bliver du en del af et ”vi”, når samarbejde og fælleskab skaber rytme i ugens aktiviteter. Du kommer til at møde en masse nye mennesker, som du kan spejle dig selv i, og her vil du også få rigtig gode venskaber for livet, som du ikke vil kunne finde andre steder.

 

Find ud af hvad du er god til

På produktionshøjskoler er der værkstedundervisning, der skiller sig ud fra normale skoler. Her kan du nemlig gå i gang med det, du har lyst til, og på den måde kan du finde ud af, hvad du er god til. Produktionsskolen fokuserer på både dine stærke side, og styrker dine svage sider. Det er derfor en rigtig god mulighed for at finde ud af, hvad du er god til, og hvad du er mindre god til og dermed arbejde på dine svage sider.

 

Personlig udvikling

I takt med du finder ud af, hvad dine stærke og svage sider er, vil du også gå igennem en personlig udvikling, som vil styrke dig som menneske, så du bliver den allerbedste version af dig selv. På en produktionshøjskole vil du også have mulighed for at komme ned i gear og få afklaring i forhold til dine fremtidige muligheder.