Tid til at flytte?

20. mar 2019

Hvad skal du huske første gang, du flytter hjemmefra?

Der er mange ting, du skal huske, når det er blevet tid til at hive pløkkerne op og forlade reden. Det kan være en smule skræmmende og stressende at flytte hjemmefra, men her giver vi dig et overblik over de vigtigste ting, du skal huske.

 

Hvordan vil du bo?

Én af de sværeste ting ved at flytte hjemmefra er at finde den rette bolig. Den skal passe til dine behov, være placeret tæt på job/ skole og fritidsinteresser, og så skal den være til at betale. De fleste vælger at flytte ind på et værelse i et større eller mindre bofællesskab, da du her kan spare penge, og så får du desuden trygheden ved andres selskab i alt det nye.

 

Læg et budget

Det er vigtigt, at du ligger et budget, før du flytter. Hvad er din indkomst, og hvad har du af udgifter? Når du har trukket dine faste udgifter fra det beløb, du får udbetalt hver måned, har du dit rådighedsbeløb. Det skal kunne betale mad, eventuelle uforudsete udgifter samt det sjove; fredags øl, shopping, caféture osv.

Meld flytning til Borger.dk         

Inde på Borger.dk skal du melde din flytning senest 5 dage efter flyttedatoen, hvorefter dit mobilselskab, bank, læge osv. får automatisk besked om din flytning. Husk eventuelt også at skifte læge og tandlæge.

 

Få hjælp af et flyttefirma

Selve flyttedagen kan være uoverskuelig. Har du ikke selv bil og trailer til rådighed, kan du vælge at få hjælp af et professionelt flyttefirma. De er eksperter i at organisere og klare selve flytningen hurtigt og effektivt, hvilket kan spare dig for både tid og stress.

 

Husk forsikringer

Mens flyttemændene flytter dine tunge møbler, kunne du meget vel lige få meldt dig ind i et forsikringsselskab. Når navlestrengen er kappet fra mor og far, skal du nemlig selv sørge for indboforsikring, ulykkesforsikring og lignende. Husk desuden at melde varme og el på din nye adresse, medmindre du flytter ind hos andre – så har de sikkert styr på det!

Med disse simple huskeregler, kan du flyve sikkert fra reden – held og lykke med din første bolig fra Bedre Studieliv!