Playstation 5 udkommer i 2020: Dette kan du forvente

16. apr 2020

Nu skal de hungrende og utålmodige PlayStation-spillere snart ikke vente længere. Sony har nemlig bekræftet, at den femte version af den populære spillekonsol udkommer i 2020. Læs med her, og få alle de vigtige informationer om udgivelsen af PS5. 

Hvornår udkommer Playstation 5?

Der har været mange rygter og usikkerheder omkring udgivelsestidspunktet for PS5. Men nu har Sony endelig bekræftet, at det bliver i julen 2020. Rygtet sagde ellers, at den skulle lanceres på konferencen GDC (Game Developers Conference) i marts. Det event er dog blevet aflyst. Det skyldes blandt bekymringer om COVID-19 Coronavirus. Så nu må brugere blot væbne sig med tålmodighed og i stedet se frem til timevis af underholdning i slutningen af året. 

Hvad kan vi forvente af den nye PS5?

Kan de virkelig blive ved med at gøre PlayStation endnu federe? Det kan de i hvert fald! I dette afsnit beskriver vi de nye features hos PS5 og forbereder spillerne på, hvad der er i vente af gode ting.

 

Mærk spillet med den nye DualShock Controller

Den nye PlayStation bliver blandt andet udstyret med en såkaldt DualShock Controller, der giver brugeren haptisk feedback. Det betyder, at spilleoplevelsen kan mærkes gennem følesansen. Det vil derfor i endnu højere grad end før føles som at være en del af spillet. Vibrationerne i controlleren bliver nu differentieret, så man kan mærke forskel alt efter, om man laver en tackling på en fodboldbane eller sidder i en bil, der vælter om på siden. Generelt skal den nye controller bidrage til en mere realistisk oplevelse, så spilleren kan leve sig endnu bedre ind i den virtuelle verden. 

 

Solid State Disk øger hastigheden

En anden fordel er udskiftningen af den gamle HDD disk med den nye og forbedrede SSD disk. Udskiftningen gør, at spil og baner kommer til at indlæse meget hurtigere, så brugeren ikke skal vente på de næste baner. Spilleren kan derfor se frem til en mere flydende spiloplevelse, hvor spændingen ikke afbrydes.

 

Realisme med Ray Tracing

Ikke nok med at den nye PS5 gør oplevelsen mere følelsesmæssig realistisk, så vil udviklerne af spilkonsollen nu også arbejde med Ray Tracing teknologi. Det vil gøre, at billederne og lyden i de forskellige spil også bliver mere realistiske. Det er altså endnu en feature, der fuldender spiloplevelsen.

 

Spar tid og plads

En sidste opdatering fra PS4 er, at det bliver muligt for spillere at vælge kun at hente en eller nogle dele af et spil. Dermed sparer man plads, og man kommer hurtigere i gang med spillet.

 

Hvor meget kommer PS5 til at koste?

Prisen er endnu ikke offentliggjort. Nogle eksperter mener dog, at den kommer til at ligge omkring 800$. Det er altså ca. 5500 DKK. Sammenlign priser her.

Den kan desuden forudbestilles hos Bilka for 7000 kr.

Virksomhed: Ps-pris.dk