SU-venlige sandwiches

11. feb 2019

3 lækre sandwiches

Som studerende er det fristende at benytte sig af byens mange spisemuligheder – eller klare frokosten hurtigt i kantinen. Det er dog de færreste, der på et SU-budget har råd til at spise ude flere gange om ugen. Det er godt for pengepungen, og godt for miljøet, hvis du vælger selv at gå i køkkenet med gode råvarer. Så er det også lidt tjekket at kunne lave mad, når du skal have forældre, venner eller en sød studiekammerat på besøg. Det behøver heller ikke at være raketvidenskab at lave et lækkert og sundt måltid mad. Et rigtig godt bud er at lave en god portion sandwiches. Så har du måske også lidt til frokost næste dag.

 

Historien om en sandwich

Der knytter sig en historie til den velkendte sandwich. Den blev navngivet efter Jarl John Montagu af Sandwich tilbage i det 18. århundrede. Jarlen var vild med den nemme anretning, for han nu kunne spille kort imens han spise. De fleste studerende vil nok nikke genkendende til, at det er nemmere at sidde ved bøgerne med en sandwich end en skål suppe. Den kan spises morgen, middag eller aften, og det er nemt og hurtigt. Sandwichen er også populær, fordi den kommer i uendelige variationer og kan tilpasses ethvert kostskema. Sidst men ikke mindst er den nem at pakke ind og ned og tage med i skoletasken. Her får du tre bud på en lækker sandwich:

 

Den vegetariske

En vegetarisk sandwich behøver ikke bare at være en bolle med lidt ost og grønt. Det kræver ikke mange minutter i køkkenet at lave en ekstra lækker frokost til vegetaren. Overvej at smutte ned i din lokale grønthandler for at få et lidt bredere og andet udvalg, end det du kender fra supermarkedet. Det er tit nemmere at blive inspireret, når man handler et nyt sted. Gør dig umage med en god dressing, og sørg for at købe, eller måske bage, noget ordentligt brød.

 

Den med fisk

Fisk 2 gange om ugen. Det er et godt, gammelt kostråd, men det kan være lidt svært at efterleve, hvis man ikke gider at dampe og stege fisk flere gange om ugen. En nem måde at klare det på er ved at lave en lækker laksesandwich. Lidt varmrøget laks rørt op med yoghurt, peberrod og dine yndlingskrydderier, så har du et sundt og lækkert fyld til din sandwich. Fyld op med peberfrugt, tomater og måske lidt hjertesalat, så er der serveret.

 

Den klassiske

Har man været på café bare én gang i sit liv, er man helt sikkert stødt på en clubsandwich.  Verdens måske mest populære sandwich har været på menukortet i USA siden slutningen af 1800-tallet, og den er i dag til at finde på de fleste caféer rundt omkring i Danmark. Kombinationen af kylling eller kalkun, bacon, karrydressing og grøntsager i toast- eller ciabattabrød er noget de fleste kan lide. Sandwichen er blevet så populær verden over, at hotelbooking-portalen Hotels.com har lavet en sammenligning af prisen på en clubsandwich på hoteller i hele Europa. Den dyreste kan du sætte tænderne i for 300 kroner i Paris, mens den gennemsnitlige pris på en clubsandwich i Danmark ligger lige over 100 kroner. Det er også en dyr frokost for en studerende, så du kan med fordel lave den simple, men lækre, clubsandwich hjemme hos dig selv.