Aarhus’ bedste teleselskab

18. jun 2018

God dækning er altafgørende, når vi vælger selskab

Når du sidder med din telefon og skal opdatere din SnapChat, skal uploade et billede på Instagram eller skal skrive en besked til en kammerat over Facebook’s Messenger er der næsten ikke noget værre end at din mobil- eller internetdækning forsvinder. Dårlig dækning er et velkendt problem, som mange i Danmark – og ifølge undersøgelser især i Aarhus – oplever, og selvom et teleselskab kan reklamere med nok så god dækning, kan det være, at dækningen i praksis viser noget andet. Men hvor får du så de bedste dækning?

 

Her får du den bedste samlede dækning

Mange teleselskaber reklamerer med, at de har ’Danmarks bedste dækning’, og selvom det kan være nemt at springe direkte med hovedet først og tro på en sådan udmelding, kan du altid kigge på undersøgelser og analyser, inden du vælger. Teleselskaber tilbyder muligheden for at se et såkaldt ’dækningskort’, som skulle vise, hvor det pågældende selskab tilbyder bedst dækning, men det kan være svært at analysere sig frem til, hvor dækningen er bedst. Der er reelt set kun 3 teleselskaber i Danmark, som har egne master og dermed står for dækningen i hele landet, og man kan dog kommentere på disses forskellige dækningsevner i Aarhus.

 

TDC’s mobildækning er flere år i træk blevet kåret som den bedste i landet, og undersøgelser viser også, at TDC har bedste dækning i Aarhus. Virksomheden har mange master placeret centralt i Aarhus, og derfor kan du som studerende midtbysbeboer med fordel overveje, om det er TDC’s netværk, som du skal på. TDC’s eget dækningskort viser desuden kun få ’sorte huller’ i Århus omegn, hvor dækning bør være en smule ringere, men i midtbyen skulle dækningen være i top.

 

Telia og Telenor deler mobilmaster, og på dækningskortet for disse er en hurtig og innovativ netværksteknologi markeret. Vi kender alle til 3G og 4G mobildækning, men har måles og 4G+ dækning, og denne dækker store dele af Aarhus – især i den nordlige del af byen. Der er god dækning i hele området omkring Århus også, men især mod det berømte Latinerkvarter og i universitetsområderne, er dækningen god.

 

Hos 3 tilbydes god dækning i det meste af Århus, men der er også flere lokale ’huller’, hvor internettet og mobildækningen kan være langsommere. Til trods for det er 3 en meget populær udbyder blandt unge, da både de og deres samarbejdsselskaber tilbyder attraktive abonnementer, som imødekommer studerendes ønsker til indhold og priser. Rent dækningsmæssigt viser dækningskortet fra de to andre selskaber dog et bedre resultat.

 

Selskaberne bruger hinandens netværk

Selvom der ovenfor kun er nævnt 3 overordnede udbydere af telefonabonnementer, er det vigtigt at huske, at de mindre teleselskaber, som der er mange af, også ofte tilbyder billigere abonnementer end de 3 store spillere. De mindre selskaber benytter sig af de store selskabers netværk, men går under eget navn, og det gør sig f.eks. gældende for det studievenlige Oister, som bruger 3’s netværk, men som tilbyder en del billigere pakker end 3. Når du skal finde ud af, hvilket teleselskab, du skal vælge, kan det derfor være en god idé også at kigge på prisen på det abonnement, som du har brug for, og samtidig finde ud af, hvilket overordnet netværk selskabet kører på.

 

Husk dine egne erfaringer

Som sagt kan det være svært at afgøre, hvor du får den bedste dækning i Aarhus, og det handler ofte om at gøre brug af sine egne erfaringer, når man skal overveje, hvor man synes, den bedste dækning kommer fra. Har du f.eks. haft TDC som dækningsleverandør, og føler du, at du ofte har stået uden dækning, kan det sige meget mere om, hvad du burde vælge end en overordnet analyse og undersøgelse kan – det kommer ofte an på, hvor i byen du bor i forhold til, hvor selskabernes master og ledninger er placeret.