Få medvind på cykelstien

05. mar 2019

Der er klart flere fordele end ulemper i forbindelse med anskaffelse af en elcykel, hvis du gerne vil have mere viden om og indsigt i, hvad en elcykel kan gøre for dig, så læs med. Der findes nemlig et væld af forskellige udgaver, hvor de mest kendte er den klassiske, citybiken eller elektriske mountainbikes. Alle tjener hver især deres eget forkromede formål, så det er helt op til dig at vælge den, der matcher bedst med dine behov. De to elcykler der lignes mest hinanden er citybiken og den klassiske, da de ret beset tjener det samme formål. Den store forskel er at citybikens look er mere sporty og kan øge din hastighed på cykelstierne.

 

 

Hvorfor skal du tilvælge en elcykel?

Ifølge en undersøgelse viser det sig faktisk, at folk med elcykler tilbagelægger flere kilometer end dem uden. Om det er pga. motorhjælpen alene, vides ikke, men faktum er at batterierne med tiden er blevet bedre og bedre, hvilket har forlænget levetiden og kvaliteten ved de enkelte udgaver. Selvom du påmonterer en motor på cykel, som hjælper dig, når du træder, så er det alt andet end lige stadigvæk et sundt alternativ til bilen eller den offentlige transport. Dertil kommer at du altid er sikret en højere hastighed, også i modvind og op ad bakke!
Som nævnt er der væsentligt flere fordele end ulemper ved en elcykel, men blandt ulemperne er naturligvis, at den er dyrere i drift og kræver betydeligt mere vedligeholdelse. Uanset om du er førstegangskøber af en elcykel eller ej, så overvej grundigt i forhold til hvilken udgave, der vil hjælpe dig mest i hverdagen. Mangler du inspiration til, hvilken el-cykel du skal vælge? Så læs med hos Vesthimmelands Cykelcenter.Regler for elcykler

Reglerne er få og simple. Færdselsreglerne er de samme som for ´almindelige´ cyklister, da du stadigvæk skal træde i pedalerne førend mekanikken fungerer. I forhold til hastighed gælder det, at motoren kun må assistere indtil du har ramt de 25 km/t. Herefter vil motoren slå fra.Vil du vide mere?

Kunne du tænke dig at blive klogere på elcyklen og få nogle erfaringskilders syn på sagen, så læs med her: Sådan finder du den rette elcykel