Huske tandlægebesøgene

31. maj 2021

Derfor skal du gå til tandlægen

Årsagerne til at gå til tandlæge er mange. Først, er der dine tænders funktionalitet, dernæst også dine tænders udseende og sidst faktisk også din krops generelle sundhed.  Oftest behandler tandlægerne for tandproblemer så som plak, huller, skader og lignende. Men de forebygger også tandproblemer ved eksempelvis en tandrensning, der er med til at fjerne tandsten, som ellers vil udvikle sig til huller i tænderne. Derfor er det også vigtigt at gå til tandlæge før, du oplever problemer med dine tænder. Vigtigt er det også, at du reagerer på smerter i tænderne eller tandkød. Det kan nemlig betyde, at du har betændelse, som kan sprede bakterier til andre steder i kroppen som lunger og hjerte.

 

Hvorfor fravælger studerende tandlægen?

Når næsten halvdelen af unge mennesker fravælger tandlægen, så må der være en god årsag, og det er der også. Tandlægebesøg er nemlig for dyrt, og mange unge studerende føler ikke, at de ikke har råd til at spendere penge på tandlægeregninger. Økonomien er altså den afgørende faktor for, om unge mennesker går til tandlægen. Andre faktorer kan selvfølgelig også være tandlægeskræk, som også er en velset årsag til at undgå tandlægebesøget. Derudover er tandlægebesøget heller ikke en prioritet, fordi mange ikke ved, hvad en dårlig tandsundhed har af konsekvenser.  

 

Tandlægerne giver studierabat

Heldigvis er der hjælp at hente for de studerende, der vælger tandlægebesøget fra på grund af økonomien. Flere tandlæger anerkender nemlig, at tandlægebesøget ikke er en første prioritet hos studerende, der har en presset økonomi. Mange tandlæger giver derfor 20% i studierabat ved tandlæge til studerende, så de fortsat kan varetage deres tænders sundhed.  Er du medlem af Danmark, kan du også få pengene tilbage fra din tandlægeregning. Der er derfor flere initiativer for at hjælpe studerende og andre unge mennesker med at få sundere tænder og vedligeholde den gode tandsundhed, som børne- og ungetandplejen har startet.