Derfor skal du vælge en elcykel

23. sep 2022

Et miljøvenligt transportmiddel

 

I byerne såvel som på landet ser man en stigende opblomstring i salget af elcykler. Flere og flere vælger at skifte den gamle cykel ud med den elektriske model – men hvad skyldes denne tendens? Og hvorfor vælge en elcykel? Danmark er kendt for sine mange bakker, og derfor har man hidtil valgt bilen, når turen gik til arbejde eller skole. Med elcyklen elimineres undskyldningen om at bakkerne er for hårde til at kunne overkomme med egne ben. Elcyklen er nemlig udstyret med en elmotor, der gør, at du ikke længere skal trampe i pedalerne. Herudover er elcyklen også et fornuftigt og miljøvenligt alternativ til bilen. Ved at vælge elcyklen frem for bilen sparer man penge, får frisk luft og så er det også meget bedre for kloden.

 

Sådan virker en elcykel

 

Elcyklen er udstyret med et genopladeligt batteri, som du kan tage ud efter brug. Herefter er det blot at sætte en ledning i stikkontakten og oplade det, som var det en mobiltelefon. Alt efter hvilken elcykel du vælger, er der forskellige wattmeter. Wattmeter på batteriet afgør, hvor lang tid batteriet kan assistere den cyklende. Jo højere watt man vælger, jo flere kilometer vil man kunne komme til at køre. En elcykel kan desuden køre helt op til 25 km/t.

 

Fordele ved at vælge en elcykel

 

Ved at vælge en elcykel kommer du hurtigere frem til din destination. Cyklen er nemlig langt mere praktisk og kan køre i forskelligt terræn. Elcyklen skaber muligheder frem for begrænsninger. Med en elcykel behøver du nemlig ikke længere at vente på toget, døje med parkering eller sidde fast i lange og ulidelige trafikpropper – du har tværtimod en ny bevægelsesfrihed. Selv med tung bagage, børneting eller lignende kan du komme let frem uden at blive forpustet takket være cyklens elmotor.