Vælg den rigtige efterskole

23. maj 2022

Sådan finder du den rette efterskole:

Skal du tage din 10. klasse på efterskole, så er der et hav af forskellige muligheder at vælge imellem. Det kan derfor være svært at finde den helt rigtige skole. Rundt omkring i Danmark finder du blandt andet efterskoler med fokus på musik, idræt, drama, teater, sprog og meget andet. Det er derfor en fordel at gå efter at finde en skole, der passer til dine interesser. Elsker du sport og fysisk aktivitet, vil du eksempelvis blive mest muligt udfordret på en idrætsefterskole. Der findes en efterskole til enhver interesse.

 

Hvor i landet vil du gå på efterskole?

Udover at kigge på skolens fokusområde og dine interesser, kan du også vælge efterskole ud fra, hvor i landet du ønsker at komme hen. Nogle foretrækker at komme langt væk hjemmefra og opleve nogle helt nye omgivelser, mens andre foretrækker at forblive nogenlunde tæt på det sted, hvor de er vokset op. Det spiller også en rolle, om du har planer om at blive meget på skolen, eller om du gerne vil hjem til din familie i weekenderne. Gør derfor op med dig selv, inden du starter søgningen, om du vil det ene eller det andet.

 

Kender du andre der skal på efterskole?

Nogle foretrækker at vælge en efterskole, hvor de kender en eller flere andre, der starter på samme årgang. Andre vil i stedet gerne kaste sig ud i at danne helt nye relationer og ønsker derfor aktivt at undgå at møde bekendte på skolen. Uanset hvad du har lyst til, anbefales det, at du kigger på skolens tilbud frem for at lægge energi i, hvem der ellers skal være en del af elevholdet. De ovenstående ting bør du overveje, inden du begynder at kigge efter efterskole. En skole, der stemmer overens med dine interesser, vil altid være et godt udgangspunkt for et godt år med masser af lærerige oplevelser.