Skal du kontakte en professionel gulvafsliber?

08. mar 2021

Undgå at blive snydt, når du flytter fra din lejebolig 

Når det kommer til at skulle fraflytte sin lejede bolig, er der specifikke krav til, hvordan du skal aflevere boligen til udlejer. Efter et års eller to beboelse kræver ejerne af lejemålet typisk, at væggene skal males, lofter hvidnes og gulvet slibes let. Juridisk set er det i de fleste tilfælde lovligt at gennemføre renoveringerne selv, men godkendes standarden ikke af lejer, kan du ende ud med, at det hele skal laves om. Af denne grund kan der være en vis fordel og tryghed ved at anvende professionelle håndværkere til opgaven.

 

Hvilke regler findes der ved fraflytning af lejemål?

Jf. lejelovens regler er du forpligtet til at aflevere dit lejemål i samme stand, som det var ved indflytning. Dette betyder med andre ord, at ejeren ikke har ret til at kræve, at lejligheden er i bedre stand, end da du flyttede ind.

Tjekliste til fraflytning af lejebolig:

  • Boligen skal afleveres i den stand, du modtog den i
  • Efter 2 års lejemål kræver udlejere ofte, at vægge skal males, lofter hvidnes og gulvet slibes
  • Fraflytningssynet skal laves af udlejer, mens du er til stede

 

Skal gulvet slibes ved fraflytning?

Ved fraflytning af lejemålet er der stor sandsynlighed for, at ejeren af lejemålet kan kræve en gulvafslibning, hvis det er blevet slidt eller har fået ridser. Hvis du ønsker, kan du vælge selv at kaste dig ud i opgaven, hvilket godt kan lade sig gøre, hvis du kender til de rigtige teknikker. Dette indebærer bl.a. at leje gulvslibemaskiner i det lokale byggemarked, du kan benytte til arbejdet. Alternativt kan du kontakte en professionel gulvafsliber, der kan hjælpe dig med opgaven, så gulvet fremstår knivskarpt til den efterfølgende lejer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er dig, der har forårsaget gulvets stand og ikke mener, at det er dig, der skal hæfte for det, kan det være en god ide at tage fat i en professionel gulvmand, der kan hjælpe med at vurdere omfanget af arbejdet samt prissætte et bud på, hvad gulvafslibningen evt. vil koste.