Kostskole - 3 gode grunde

06. apr 2022

3 gode grunde til du skal vælge en kostskole

En kostskole er meget mere end bare et sted at bo, som er tæt på undervisningen. Det er de unges mulighed for at skabe deres egen hverdag i deres eget hjem. Her kan de mindske overgangen mellem at være hjemmeboende og at bo ude, samtidig med at de er i trygge rammer, hvor de altid kan komme i kontakt med en voksen. Her er der fokus på, at eleverne trives, fordi skolen også er deres hjem, og de skal kunne føle sig trygge og hjemme på skolen.

En kostskole er også en god mulighed for at forbedre det faglige niveau. Hvis det forventede udbytte ikke opnås på den nuværende skole, vil en kostskole være det oplagte valg.

 

Hvad koster kostskole?

Alt efter, hvilken kostskole, der er tale om, vil prisen variere. Det er meget forskelligt, hvad de individuelle skoler tager for et ophold, og prisen kan variere på baggrund af diverse tilbud, aktiviteter og tilkøb, som skolen finder mulige. Et eksempel på en pris på et kostskoleophold er omkring 3.825 kroner om måneden. Denne kan dog være enten højere eller lavere.

 

Kostskoler til alle

Der findes kostskoler til alle. Der er kostskoler, der har fokus på det boglige og det faglige, som tilbyder fritidstilbud, der skal forbedre eleverne i deres fag. Ligeledes findes der også kostskoler, der har fokus på at udvikle elevernes sportslige eller samfundsmæssige evner, som at gå til en sport og være fysisk aktive, eller at deltage i samfundsmæssige tilbud, der skal styrke lokalsamfundet og give eleverne mulighed for at opleve, hvordan de kan bidrage.

Der findes også muligheder for dem, der ønsker at gå på en prestigefyldt kostskole, men her vil prisen igen være derefter, ligesom den vil variere alt efter, hvad eleverne ønsker at få med i deres ophold på kostskolen.