Tag cyklen til studiet og husk sikkerheden

15. jul 2022

Husk cykelhjelmen og sæt et godt eksempel  

 

Når du studerer, gør du det formentlig i en travl storby, hvorfor langt de fleste unge prioriterer at tage cyklen. Det sparer både tid og penge, og dertil er det ikke til belastning for miljøet. Det betyder også, at der er mange, der skal holde øje med hinanden på vejene, og her er det vigtigt at have in mente, at man som cyklist altid er den bløde trafikant. En cykelhjelm eller ikke et lovkrav, men det betyder imidlertid ikke, at det ikke er i din bedste interesse at bære den. Gode og smarte cykelhjelme til voksne er ikke en sjældenhed, og du kan her læse mere om, hvordan du bedst befærder dig i trafikken som cyklist.   

 

Hvad er reglerne for lys og lygter?

 

Selvom en cykelhjem ikke er et lovkrav, så findes der dog regler, som man skal befinde sig inden for som cyklist. Disse regler er skabt med henblik på at gøre vejene så sikre som mulige for dig og dine medtrafikanter, og de er derfor vigtige at kunne. Derudover er bøden for at køre uden lys på 700 kroner. Her er reglerne:

 

  • Du skal køre med lys på cyklen fra solnedgang til solopgang. Derudover skal du have lys på, når sigtbarheden er nedsat. Det kan være i forbindelse med tåge, regn eller sne.
  • Din baglygte skal lyse rødt.
  • Forlygten kan lyse enten hvidt, gult eller blåligt. Hvide, blålige og røde må gerne blinke, hvorimod gule forlygter skal lyse konstant.

 

Vær opmærksom – læg mobilen væk og drop noise cancelling høretelefoner

 

Udover en god cykelhjem og det rette sæt lygter, er det vigtigste for dig som cyklist, at du er opmærksom på dine omgivelser. Det betyder, at du skal lægge din mobil fra dig – ikke noget med at skifte sang midt i det hele. Dertil anbefales det, at du ikke gør brug for en eventuel noise cancelling funktion på dine høretelefoner. Du skal altid kunne høre trafikken, så du hurtigt kan indstille dig efter denne. Se dig for en ekstra gang, og så skal du nok komme sikkert frem til din destination.