Find potentialet i kollegieværelsets få kvadratmeter

17. maj 2021

Sådan udnytter du pladsen på dit kollegieværelse bedst

At flytte på kollegie er intet mindre end en spændende oplevelse. Man går en tid med minder, sociale relationer og et unikt ungdomsliv i møde. Dog går man også noget andet i møde: få kvadratmeter. Et kollegieværelse er nemlig ikke overvældende stort, og eftersom at man normalvis deler køkken og ofte også bad/toilet, er det endda den eneste plads, man har for sig selv.

Vi giver dig her 3 gode tips til, hvordan du udnytter den plads bedst.

 

Møbler med flere funktioner

Møbler er det der fylder mest på værelset, så en smart måde at spare plads på, er at give møblerne mere end én funktion: få et spisebord der også fungerer som skrivebord, en bænk med opbevaringsplads, en taburet som også er et ideelt nattebord.

Især sovesofaer kan være en god løsning, da man dermed har et sted hvor gæster kan sidde. Når sengen er foldet sammen, er der højst sandsynligt også mere plads på værelset - og lige pludselig har du altså et rummeligt værelse som alligevel har en dobbeltseng at sove i.

 

De rette gardiner til at kontrollere lys og temperatur

Det er ikke unormalt, at kollegieværelset har ét stort vindue. Derfor er det også vigtigt, at man får anskaffet sig de rette gardiner dertil. På den måde slipper du for at blive vækket af sommersolens stråler, og på samme tid kan de også hjælpe dig med at regulere dit værelses temperatur.

Du kan også bruge gardiner til noget helt andet, nemlig som rumdeler. Få sat et gardin op foran dine bøger, og så har du en nem måde at skjule studierne på når hovedet er træt og gerne vil holde helt fri.

 

Gå ikke ned på opbevaringsplads

Gode opbevaringsmuligheder er alfa-omega på dit kollegieværelse. Med begrænset plads kan et værelse hurtigt se rodet ud, så anskaf nogle møbler med god plads til opbevaring. Borde med skjulte rum, skuffer under sengen, en god reol – der er mange muligheder. Med gode opbevaringsmuligheder kan man i det mindste skjule sit rod.