Derfor skal du overveje psykoterapi

27. apr 2023

Stigende stress blandt unge

Manglende motivation og træthed. Dette er følelser, som langt de fleste studerende oplever igennem deres studietid. I dag er der imidlertid flere end nogensinde før, der føler sig mere end almindeligt pressede i studielivet. Undersøgelser viser, at omkring hver tredje nye studerende føler sig stressede blot et halvt år inde i uddannelsen. Som resultat heraf ser man en stor stigning i fravær, lavere karakterer og så er der flere, der vælger at droppe helt ud af deres uddannelse. Der kan være mange årsager til, at man er stresset – men uanset hvilken grund der ligger bag, er det vigtigt, at man ikke ignorerer problemet. Tværtimod kan man kun få det bedre, hvis man tager hånd om problemet, blandt andet med hjælp fra en behandlingsform som psykoterapi.

 

Hvad er psykoterapi?

Døjer man med stress, er det vigtigt at søge hjælp hos professionelle. Mange terapeuter benytter sig af psykoterapi for at afhjælpe klienter med stress og uro. Helt konkret er psykoterapi en behandlingsform, der bygger på samtale. Gennem dialog vil terapeuten være i stand til at identificere de mønstre, som har negativ indvirkning på klienten. I sammenspil med klienten vil man være i stand til at ændre på de psykiske problemer, som har påvirket klienten. Psykoterapi kan blandt andet afhjælpe OCD, angst, depression eller mindreværd.

 

Vær opmærksom på disse symptomer

Stress kan vise sig på mange forskellige måder - og derfor er det vigtigt, at man ikke nedprioriterer sit psykiske velvære, hvis man vurderer, at problemerne ikke er alarmerende. Ofte kan stress nemlig bearbejdes hurtigst, hvis man opdager det tidligt. De typiske tegn på stress er en nedsat lyst til ting. Mange oplever ikke at have energi til det, som de normalt elsker at lave. Et simpelt gøremål som at læse lektier eller tage opvasken kan virke uoverskueligt. Oplever du nogle af disse symptomer, bør du tage kontakt til din læge. Sammen kan I finde den rette løsning til de problemstillinger, som du oplever i din dagligdag.