Husk tandlægen selvom du studerer

23. maj 2022

Gå til tandlægen, mens det er billigt

For mange studerende bliver tandlægebesøget nedprioriteret. Det skyldes som oftest, at både økonomien og tiden er knap. Tandlægeregningen kan virke uoverkommelig i et stramt SU-budget, og specielt i eksamensperioder ligger overskuddet på nul.

 

Det er imidlertid vigtigt, at du prioriterer at gå til tandlæge, mens du er ung og studerende. Tandlægen er naturligvis en vigtig prioritering gennem hele livet, men når du er studerende eller under 25 år, kan du ofte få tandbehandlingen til en billigere pris. Det ville være tåbeligt ikke at udnytte studie- og ungdomsrabatten, når du har mulighed for det. Husk derfor at tage til de årlige tandeftersyn.

 

Signaler, du ikke bør ignorere

Selvom du er ung og sund, kan du sagtens få problemer med tænderne. Nogle problemer er selvfølgelig mere alvorlige end andre, men du bør altid vægte din sundhed i munden højt. Her får du en liste over de typiske tandproblemer, som studerende kommer ud for:

 

  • Visdomstænder
  • Tandskader
  • Huller i tænderne
  • Skævt bid

 

Hvis du oplever nogle af de ovenstående problemer, bør du søge hjælp hos en tandlæge. Visdomstænder er ikke altid et problem. Det er kun, hvis du har smerter på grund af betændelsestilstande omkring tanden, at du skal have den fjernet. Et skævt bid kan heldigvis nemt fikses med brug af en bideskinne, som tandlægen fremstiller til dig.

 

Dette skal du huske hos tandlægen

Det er dit eget ansvar at gøre din tandlæge opmærksom på, at du er studerende og dermed har krav på studierabat. Sørg derfor for at få nævnt det ved konsultationen. Det er desuden vigtigt, at du fortæller tandlægen om særlige forhold som tandlægeskræk, medicin eller særlig sygdomshistorik.