Perfekt låsesystem til kollegiet

07. apr 2022

Et fællesskabsorienteret låsesystem

At udvælge et låsesystem til en bygning er aldrig en let beslutning. Det kræver mange overvejelser med fokus på bygningens funktion og formål. Når det kommer til at vælge et låsesystem til et kollegie, skal der tages højde for, at systemet skal rumme en god sum fleksibilitet. Dette skyldes, at kollegiet huser mange mennesker med forskellige døgnrytmer og rutiner. De mange, skiftende beboere kræver desuden et ekstra fokus på sikkerheden. Det skal alt sammen tænkes ind i valget af låsesystem.

 

Et elektronisk låsesystem – den billige løsning

En smart og billig løsning til låsesystemet i et kollegie er et elektronisk et af slagsen. Her får alle bygningens beboere udleveret en nøglebrik, som kan give dem adgang til opgangen og deres individuelle værelse. Det er en billig løsning, fordi det hele ligger i programmeringen. Der skal ikke støbes et hav af nøgler, der tilpasses udvalgte låse. Den studerende får blot udleveret en nøglebrik, der er indstillet til at give adgang til fællesarealer og en specifik bolig.

 

Skulle en beboer miste sin nøglebrik, kan problemet løses på en let og billig måde. Den pågældende brik bliver bare deaktiveret i systemet, og den studerende får udleveret en ny. På den måde spares en masse penge på udskiftning af lås og produktion af nye nøgler.

 

Sikkerhed og fleksibilitet

Deaktiveringen af en nøglebrik kan træde i kraft med det samme, hvilket øger sikkerheden på kollegiet. Sikkerheden understøttes desuden af det faktum, at nøglebrikkerne er tilknyttet beboernes ID. Man vil altså i systemet kunne se, hvem der er kommet ind hvornår.

 

Den tilkoblede ID gør det også muligt at benytte brikkerne til kollegiets øvrige faciliteter så som printere, aflåste skabe og meget mere. Man vil elektronisk kunne lukke ned for fællesrum inden for fastlagte tidsrum, så de studerende eksempelvis ikke spiller bordfodbold midt om natten og vækker alle de andre i bygningen.

 

Derfor er det en både billig, sikker og praktisk løsning at få et elektronisk låsesystem med nøglebrik.