Gennemgang af ny bolig

23. maj 2022

Få styr på boligen

Er du ved at finde din første bolig uden for forældrenes trygge rammer? Måske skal du starte på studie og har i den forbindelse fået tilbudt en studiebolig. Uanset hvilken type bolig, du flytter ind i, er der en hel del ting at holde styr på. Særligt inden du flytter ind, og hvis der er tale om en lejebolig, bør du tjekke op på, hvem ejeren af boligen er. Derudover kan det være en ide at overveje lejlighedens stand. Er den nyistandsat, skal den også være dette ved udflytning. Du bør også tjekke lejekontrakten godt igennem, så du ikke bliver snydt. Det kan eksempelvis være i forhold til prisen på huslejen eller tidsbegrænsningen på lejeperioden.

 

Husk at notér skaderne

Det vigtigste, når du flytter ind i en ny lejebolig, er at lave indflytningssyn. Her gennemgås lejemålet grundigt af både dig og udlejer, så I begge er klar over de mangler, som er synlige. I den forbindelse bør du altid notere de ting, du opdager. Derudover er det en god ide at tage billeder af det hele, så du har beviser for det, når du flytter ud af lejemålet igen og derfor ikke skal betale for udbedring af skaderne. Du bør sætte dato på billederne, så det er tydeligt for alle parter, at de er taget i forbindelse med indflytningen.

 

Har du brug for støjmåling?

Foruden indflytningssynet og de øvrige overvejelser i forbindelse med indflytning i en ny bolig, er mange også opmærksomme på støjen, og om der er brug for en støjmåling. Det gælder særligt støjen fra de omkringliggende lejligheder. Flytter du til storbyen, kan der godt være mange fester i nærheden, hvilket skaber støj. Ofte er der også renovering og nybyggeri i nærheden, der skaber støjgener. Hvis du vil være helt sikker på, at den kommende studiebolig er fin lydmæssigt at flytte ind i, så kan det være, der skal foretages en privat støjmåling. Støjen kan nemlig have indflydelse på din livskvalitet i den nye bolig.