Kom på en SU venlig date

17. feb 2023

Studerende skal være kreative, når det kommer til at få mest muligt ud af SU’en, og i dette indlæg vil du få tips til, hvordan du skaber en SU-venlig date. Oftest er en date noget, som vi associerer med udgifter til mad, en biograftur eller alt for dyre øl, men frygt ej – der findes bestemt billigere måder at skabe en succesfuld og SU-venlig date.

 

Gør brug af de ting, du allerede har

Der er rig mulighed for at udnytte ting, du allerede har, når du skal skabe rammerne for en SU-venlig date. En date behøver ikke være fancy eller efterlade dig med et stort hul i budgettet, som du skal have dækket på anden vis. Gør brug af udendørsfaciliteterne tæt på dig og pak en kurv med lidt drikkevarer fra køleskabet, et spil kort og lidt snacks, og så er du godt kørende for et SU-venligt beløb. Hvis du befinder dig i den store studieby, Aarhus, kan du her læse mere om, hvordan du finder de bedste natursteder i Aarhus til en date. Hvis du alligevel ønsker at bringe lidt fancy ind i din date, kan I altid starte på en brætspilcafe eller bar med en enkelt øl, inden I drager hjem til enten dig eller din date.

 

Få en hyggelig dag sammen derhjemme

Hvis vejret udfordrer muligheden for at lave en SU-venlig date i botanisk have, så kan I altid lave den hjemme hos en af jer. Spørg din date indtil, hvad deres yndlingsdrikkevare er, og hvad de kan lide at lave, så I forhåbentlig kan skabe en date på baggrund af jeres fælles interesser eller interesser, som I ønsker at dele med hinanden. I hjemmet er der også rig mulighed for, at I kan lave en lækker aftensmad sammen eller nyde en aften på sofaen i hinanden selskab. At se en god film sammen behøver ikke koste flere hundrede kroner, som det gør i biografen – køb eventuelt nogle stearinlys og popcorn og lej filmen på Blockbuster. Så kan det ikke gå helt galt.

 

Besøg seværdigheder, der tilbyder studierabat

Hvis I begge bor i en af de større studiebyer, behøver det heller ikke koste det hvide ud af øjnene at komme ud af huset på en date. De fleste store museer, forlystelsesparker og andre seværdigheder tilbyder ofte et årskort til SU-venlige priser, hvor man kan tage en ledsager med gratis. Der er også virkelig gode tilbud at hente i Aarhus Teater, hvor studerende ofte kan få adgang til forestillinger for den nette sum af 85kr. Der findes altså mange måder, hvorpå I kan dele en fantastisk dag sammen uden at skulle slippe et uoverkommeligt beløb og fortsat få alt det ud af daten, som man havde ønsket. God date!