Overvej træfagenes byggeuddannelse

23. maj 2022

Hvad får du ud af uddannelsen?

Træ er et lækkert naturmateriale, som kan bruges til mange forskellige ting. Træ indgår for eksempel både i byggeri og opvarmning. Med det øgede fokus på klima er træ blevet uhyre populært på disse to områder. Flere og flere drømmer om et hus i træ, og salgstallene på hp træpiller er i stadig vækst.

 

Hvis du også er glad for det fantastiske materiale, bør de måske overveje at søge ind på træfagenes byggeuddannelse. Med denne uddannelse i ryggen bliver du en vaskeægte træekspert. Du vil tjene dit levebrød ved at arbejde med alverdens træsorter, og du vil være i stand til at rådgive andre i deres valg af materialer. Du bør tage træfagenes byggeuddannelse, hvis du drømmer om at kende alt til træets kvalitet, egenskaber og pris.

 

Hvilke krav er der til uddannelsen?

Uddannelsen består af et indledende grundforløb og et efterfølgende hovedforløb. For at kunne blive optaget på grundforløbet skal du leve op til følgende kriterier:

 

  • Du skal have færdiggjort folkeskolen med alle eksaminer gennemført.
  • Dit gennemsnit fra folkeskolen skal som minimum ligge på 2,0 i dansk og matematik.
  • Hvis du starter lige efter folkeskolen, skal du officielt være erklæret uddannelsesparat.

 

Hvad er værd at vide om træ?

Som færdiguddannet vil du uden tvivl få en masse arbejdsopgaver, hvor du skal beklæde husfacader med træ. Her vil du ofte arbejde med fyr, eg, lærketræ og gran. Der er desuden stor sandsynlighed for, at du bliver bedt om rådgivning i forbindelse med valg af træpiller. I dag er træpiller en god økonomisk varmekilde, som mange vælger. Hp træpiller er af højeste kvalitet og brænder 30% bedre end andre typer træpiller.