Tips til billig transport til studiet

23. jun 2022

Op på jernhesten

Som studerende er du nødt til at være økonomisk bevidst og spare, hvor du kan. En SU rækker ikke langt på en måned, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på billigere løsninger på din vej. Helt specifikt er transportudgifter en post, som det er svært at komme udenom i budgettet. Du er nødt til at møde op på studiet, og det er derfor en god idé at skaffe så billig transport som overhovedet muligt.

 

Den allerbilligste transportmulighed er cyklen. En cykel kan være en stor investering i første omgang, men bagefter kan du fragte dig selv rundt i byen helt kvit og frit. Hvis du ikke har mod på at møde helt svedig op til forelæsningen, kan du med fordel anskaffe dig en el-cykel. Det behøver ikke at være vanvittigt dyrt, da der findes el-cykler i alle prisklasser.

 

Rejs med rejsekort

Hvis du har alt for langt til studiet til at benytte en el-cykel, eller du bare ikke er den sporty type, kan du anskaffe dig et rejsekort i stedet. Rejsekortet koster ikke alverden, og jo oftere du benytter det, des billigere bliver din rejse. Når du har fået kortet, er det op til dig, hvor stort et beløb du vil sætte ind på det. Du kan enten tanke det op løbende via specifikke optankningsautomater, eller du kan lave en fast overførselsaftale på hjemmesiden.

 

Slå kørslen sammen

En anden måde at klare den lange strækning til studiet på er via samkørsel. Du er helt sikkert ikke den eneste, som har langt til og fra studiet, så I kan med fordel slå jer sammen. Det giver selvfølgelig kun mening, hvis en af jer har en bil til rådighed. I vil i så fald kunne koordinere faste afgange, og I andre kan som passagerer bidrage til chaufførens benzinudgift.