Mangler I noget at samles om? Se stand-up

08. mar 2021

Hav det sjovt til stand-up

Som studerende er det ikke kun det faglige, der spiller en rolle i hverdagen. Også det sociale liv har en stor betydning for dit studieliv. Sociale samlingspunkter kan være med til at holde dig motiveret for den tunge læsning. Det kan eksempelvis være ved at tage ind og se et stand-up show sammen med dine studievenner. Stand-up er nemlig godt for fællesskabet af flere årsager. Her får I muligheden for at lave noget sammen, som kan få jer alle til at grine. Det sætter desuden en glad og positiv stemning for resten af aftenen.

 

5 grunde til at lade dig inspirere af en komiker

Stand-up kan bruges til andet end at få et godt grin. Det er nemlig også en god måde for dig at få inspiration til at stå foran et større publikum, hvilket ofte er en del af studielivet eller det efterfølgende arbejdsliv. Her er nogle grunde til, hvorfor du kan lade dig inspirere af stand-up komikere:

  • De kan lære dig om modet til at stille sig op foran andre og snakke.
  • De viser, hvordan storytelling kan bruges til at skabe struktur og sammenhæng i et oplæg, så det holder lytteren interesseret.
  • De er kreative, når de finder på jokes, og kan lære dig at bruge dette i alle livets aspekter.
  • De kan vise, hvad det vil sige at være nærværende på en scene.
  • De ved, hvordan de skaber en autentisk relation til deres publikum.

En stand-up komiker kan mere end bare at fortælle jokes, og han eller hun kan inspirere dig til at tale foran andre.

 

Fællesskabet styrker læringsprocessen

Foruden de ovenstående punkter er den fælles oplevelse det er at se stand-up med dine venner også positiv for din læringsproces. Det at deltage i et fællesskab kan nemlig styrke din motivation og gøre dig mere villig til at lære, når du sidder på skolebænken. Så tag vennerne under armen til en sjov og inspirerende aften.