Find den type værnemiddel, der passer til dig

08. mar 2021

BEDSTE VÆRNEMIDLER TIL SKOLEBRUG

Er du studerende, og lider du af en form for lungesygdom? Eller har du på anden måde et nedsat immunforsvar, der gør, at du skal være ekstra opmærksom på ikke at udsætte dig selv for forskellige bakterier og sygdomme, som for mange andre ikke vil gøre noget som helst, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke værnemidler, du bruger. Læs med her og find ud af, hvilke værnemidler, der vil give dig bedst mulig beskyttelse, heriblandt fordele og ulemper ved det almindelige mundbind.

 

VÆLG DEN TYPE VÆRNEMIDDEL, DER PASSER BEDST TIL NETOP DIG

Er du studerende med nedsat immunforsvar, er du måske ude for, at det kan være svært at finde ud af, hvordan du skal agere i din hverdag. Det er ikke altid fedt at skulle gå med mundbind eller anden form for værnemiddel hele tiden. Mange oplever, at de har sværere ved at koncentrere dig, når man konstant skal have mundbind på. For nogen er det fordi, at mundbindet sidder irriterende, men bare det at skulle bære mundbind, er også nyt, og det er noget, der ikke bliver en normalitet på blot en dag.

 For andre er der dog andre gener ved mundbindet end blot det faktum, at det er helt nyt og anderledes. For eksempelvis studerende med nedsat immunforsvar eller en lungesygdom, kan det nemlig være direkte ubehageligt med det almindelige mundbind, da det kan begrænse ilttilførslen og gøre det svært at trække vejret. Derfor er det vigtigt at tage stilling til, hvilken type værnemiddel, der er bedst til lige netop dig og din situation, så du kan finde det bedste værnemiddel til skolebrug for dig.  

 

FORHOLDSREGLER I SKOLEN

For at undgå at komme i forbindelse med fremmede bakterier, når du er i skole, er der forskellige forholdsregler, du kan tage dig udover at bruge visir eller mundbind. Du kan blandt andet:

  • Holde afstand til dine klassekammerater
  • Vaske eller spritte hænder flere gange om dagen
  • Undgå at røre ved dørhåndtag, kontakter og lignende

 Derudover er det en rigtig god ide, at du får gjort dine klassekammerater opmærksomme på, at det er ekstra vigtigt for dig, at du undgår fremmede bakterier. Når dine klassekammerater ved besked, kan de gøre deres for, at dagen i skolen bliver lettere for dig.

 

FORDELE OG ULEMPER VED FORSKELLIGE VÆRNEMIDLER

Der er mange typer visirer, mundvisir, brillevisir eller visir til ansigtet, og det kan være svært, at finde ud af, hvilken type af visir, der vil være bedst til netop dig. Ens for dem alle er, at mange oplever, at visirerne er bedre til ilttilførslen, da de simpelthen gør det nemmere at trække vejret. Derfor er et visir et oplagt valg til dig, der generes af de almindelige mundbind. Desuden gør visirerne det også muligt at se hele ansigtet på folk, hvilket mange mennesker synes er rart, hvis man skal kommunikere med hinanden.

 Der er dog også en ulempe ved visirerne, og det er, at de er knap så filtrerene, som de mundbind, der sidder helt tæt til ansigtet. Et godt alternativ til det almindelig mundbind er derfor et visir, der dækker hele ansigtet, så du får mest mulig beskyttelse.