Gode råd til at studere hjemme

08. dec 2020

Hold læsemotivationen ved lige

 

Universitetet byder på læsning i lange baner, og selvom man synes, at man læser på drømmestudiet, er det ikke ensbetydende med, at læsningen er lige motiverende. Måske er emnet ikke super spændende, eller også er det bare “rigtig mandag”. Der er heldigvis måder hvorpå man kan gøre læsningen hyggeligere, så studiemotivationen holdes oppe. Vi giver dig her et par råd med på vejen.

 

Tips til en hyggelig læsesession

 

  • Lav et kontor eller en arbejdsstation, så du har et sted, der er dedikeret til effektivitet og koncentration.
  • Hold tingene organiseret. Et organiseret skrivebord resulterer ofte i en organiseret hjerne, hvilket bidrager til god læsning.
  • Pas på med distraktioner og tag i stedet flere pauser - på den måde undgår du, at telefonen distraherer, og du sørger også for, at den dybe koncentration ikke får din hjerne til at koge over.
  • Tænd levende lys, så stemningen også får et hyggeligt pust. Du kan med fordel vælge nogle sunde stearinlys der er bedre for indeklimaet, så det heller ikke ender med at påvirke dig negativt – det er trods alt ikke meningen med hyggebelysning.
  • Skemalæg din læsning, så du på forhånd også ved, hvornår du har lavet “nok for i dag”. Som studerende vil man gerne yde sit bedste på alle tidspunkter af døgnet, men det er vigtigt, at man giver sig selv lov til at holde fri på et tidspunkt.

 

Et sundt indeklima til den sunde læsning

 

Det er essentielt, at man holder indeklimaet sundt, hvis man vil lave det optimale hjemmekontor. Sørg derfor altid for at lufte ud og gøre rent jævnligt, og brug kun stearinlys, som ikke er skadelige for dig, hvis du vil tænde levende lys. På den måde sikrer du dig, at motivationen varer ved, og at læsning lige så stille bliver forbundet med noget særdeles hyggeligt.