Gør en forskel: Bliv pædagog på et bosted for udviklings-hæmmede

13. jan 2021

Hvorfor blive pædagog?

Det kan være rigtigt svært at finde ud af, hvad netop vil lave og arbejde med. Hvordan vælger du lige præcis en karriere? Hvad skal du helt præcis studere? Hvilket job ser du dig selv passe ind i? Alle de spørgsmål, kan være enormt svære at svare på, men vigtigst af alt er, at du netop afsøger nye muligheder, ideer og inspiration. For der er så meget, du kan være, og hvis du virkelig gerne vil gøre en forskel, så kan et job som pædagog på et bosted for udviklingshæmmede være en oplagt oplevelse at kaste dig selv ud i!

 

At arbejde med udviklingshæmmede

Hvorfor er det egentlig sådan et fedt job at være pædagog på et bosted for udviklingshæmmede? Til at starte med, gør du en enorm stor forskel for andre mennesker, som virkelig bliver værdsat. Du kan altid med god samvittighed møde op på arbejdet, og give den gas, mens du både lyser din egen og andres hverdag op. Derudover har du som pædagog en masse frihed, hvor du kan få lov til at bevæge dig og komme ud i naturen, og ikke blot skal sidde otte timer foran en skærm med skjorte og slips på. Det giver også en unik faglig profil, at få indsigt og erfaring i sådan et arbejde, hvor du kan prøve kræfter med adskillige pædagogiske og didaktiske metoder. Det er blot få af de mange fordele og kompetencer du vil udvikle ved at være med til at gøre en forskel!

 

Hvordan bliver du pædagog på sådan et sted?

Der findes flere bosteder for udviklingshæmmede. På Fyn ligger Sophiagården, i Jylland ligger Nørreheden, og på Sjælland og Sydlandsøerne er der også mange forskellige tilbud. Du kan blive pædagog sådan et sted, ved enten at uddanne dig som specialepædagog, men du kan sagtens også arbejde som tilkaldevikar. Muligheden er åben både for ældre og unge og, så om du arbejder som uddannet, som et studiejob eller tilkaldevikar, så kan du være med til at gøre en forskel for andre!