Sådan uddanner du dig som entreprenør

04. mar 2022

Hvad er en entreprenør?

Du undrer dig måske over, hvad en entreprenør er. Læs med her og bliv klogere på titlen og den tilhørende uddannelse. En entreprenør er en fagperson inden for håndværkerbranchen. Vedkommendes faglige kompetencer kan spænde ret bredt, men der findes også entreprenører, som er specialiserede inden for et specifikt område. Det kan for eksempel være tømrer-, murer- eller malerarbejde. En entreprenør med et særligt, fagligt fokus hedder en fagentreprenør.

En entreprenør kan typisk løse følgende opgaver:

  • Opbygning af mur
  • Kloakarbejde
  • Jordarbejde
  • Installering af fjernvarme
  • Anlægsarbejde
  • Nedrivning af bygninger
  • Maling af vægge og facader

 

Uddannelsens opbygning

Hvis du ønsker at uddanne dig som entreprenør, tager det mellem 2 og 2,5 år. Uddannelsen består af to grundforløb samt et eller flere hovedforløb. De to grundforløb foregår på en erhvervsskole, mens hovedforløbene både finder sted på skolebænken og ude i virksomhedspraktik.

På uddannelsen lærer du blandt andet, hvordan man udfører et eftersyn og reparationer af diverse systemer og maskindele. Den nærmere undervisning afhænger naturligvis af hvilket fag, du vælger at specialisere dig inden for, samt hvilken elevplads, du tildeles.

 

Hvilke egenskaber kræver entreprenørarbejdet?

Hvis du gerne vil tage entreprenør-uddannelsen, er det vigtigt, at du har lyst til at arbejde med it, mekanik og alskens teknik. Det er en afgørende egenskab for en entreprenør, at vedkommende besidder en vis grad af logisk sans. Du skal kunne arbejde omhyggeligt og systematisk, og du skal desuden være ansvarsbevidst og tænke selvstændigt. Dette skyldes, at en entreprenør ofte står i spidsen for et projekt, og du skal dermed naturligt kunne indtage en ledende rolle. Søg ind på uddannelsen, hvis alt det lyder som noget for dig.